Як приготувати смачні овочеві деруни з кабачком, шпинатом, картоплею і зеленню рецепт. Идже – східні овочеві деруни. На Сході дуже популярні овочеві котлети з додаванням великої кількості зелені. Котлети виходять надзвичайно ароматні. Подають їх зазвичай з соусом Тахін або Дзадзікі. І, повірте мені, це так смачно, що неможливо зупинитися.
Інгредієнти
на 12 шт.
Картопля середній (очистити) – 2 шт., Кабачок (середній) – 2 шт.
Цибуля (маленька головка) – 1 шт.
Шпинат свіжий – 200 гр.
Петрушка – 1 пучок
Кінза або кріп – 1 пучок
Зелена цибуля – 10 шт.
Яйце – 2 шт.(тільки жовтки)
Борошно – 2-3 ст. л.
Куркума – 1 / 2 ч. л. ( опція)
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Сіль, перець за смаком
Рослинна олія для смаження
Овочеві деруни з кабачком, шпинатом, картоплею і зеленню покроковий рецепт
1. Картоплю очистити, натерти на крупній тертці, кабачок також натерти, додати натерті овочі в марлю і добре віддати рідина, перекласти в миску. Всю зелень ( без стебел) – дрібно порізати. Ріпчасту цибулю подрібнити. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, додати куркуму, жовтки, борошно і розпушувач. Добре размешать.
2. Повинна вийде досить густа маса, без рідини. Духовку розігріти до 180 °C. Розігріти сковороду з маслом на середньому вогні. Сформувати акуратно котлетки, смажити з кожного боку по 3 хвилини. Готові котлети перекласти у форму для випічки, застелену пергаментом. Запікати 6 хв. в заздалегідь розігрітій духовке.
3. Дістати з духовки і подавати! Соус Дзадзикі: грецький Йогурт – 150 мл, Огірок (очистити, прибрати насіння) – 1 шт. (Натерти на крупній тертці), Зелень – за смаком, Часник – 2 зуб.(подрібнити), Сіль, Перець, Оливкова олія – 1 ст. л., Лимонний сік – 1 ст. л. — Змішати всі інгредієнти разом. Соус готов.
Відео рецепт 👇