Пахлава вірменська домашня з медовим сиропом

Пахлава вірменська домашня з медовим сиропом простий рецепт. Дівчатка, на численні прохання викладу «Пахлава» , найсмачніша, сама ароматна в світі🤤підтримайте будь ласка 🙏 ❤️

Інгредієнти

Для опара
Пів склянки молока (об’єм 250 мл склянки)
1 г/л цукру
1,5 г/л дріжджі

Для тіста:
Вся опара
борошно – 500 г(+/-)
яйце – 4 шт.
сметана – 200г
вершкове масло – 50 г;
сіль – щіпка

Для начинки:
волоські горіхи – 250 г;
цукор – 250 г;
вершкове масло – 250 г;
Кориця-1,5 г/л
Гвоздика-1,5 г/л
Кардамон-1 год/л

Для верху:
яйце збите – 1 шт.
волоські горіхи (половинки).

Для сиропу:
мед – 200 г
гаряча вода – 90-100 мл
Гвоздика
Палички корицею
Лимон або лимонної кислоти (щіпка)

Пахлава вірменська домашня з медовим сиропом покроковий рецепт

1. в тепле молоко додаємо дріжджі і цукор, розмішуємо і даємо дріжджам “ожити”, щоб вони піднялися шапочкою. ✅потім на неї додаємо масло, яйця, сметану і сіль. Просіваємо борошно і замішуємо м’яке, не липке тісто (консистенція показала на відео). ✅ставимо його в тепле місце на 1-1,5 години, накривши полотенчиком. Тісто для пахлави має добре подойти.
2. Поки тісто для пахлави підходить, приготуємо начинку. Горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Потім прокатуємо качалкою або пропускаємо через м’ясорубку. ✅Подрібнені горіхи змішати з приправами і цукром . ✅Тісто розділяємо на 12 частин. Один трохи більше . ✅великий шматочок і розгортаємо його так, щоб він накрив дно і боки нашої форми, і ще трохи звисав. (Якщо не свистить , нічого страшного, просто робіть трохи більше)Виставляємо їм нашу форму.

3. Тепер розтопимо вершкове масло і змастимо їм тісто. розкотимо наступний пласт, але вже до розмірів дна нашої форми, скачуємо дуже тонко. Переносимо так само на качалку і застеляємо дно. Другий пласт тесту ми теж змащуємо тонким шаром масла. Тепер вже посипаємо начинкою .
4. І таким чином – розкатали, поклали, змастили, посипали – повторюється ще 9 раз (всього 10 разів). Тепер розгортаємо 11-й шматочок тіста і накриваємо їм 10-ї пласт. ✅11-й шар змащуємо маслом. Краю кладемо в тісто(як показала на відео).

5. Потім скачуємо останній шар і накриваємо 11 пласт. Змащуємо яйцем , потім розрізаємо традиційні ромбики МАЙЖЕ до кінця. ✅випікаємо при 200 градусів духовці. ✅в кінці поливаємо сиропом.

Відео рецепт 👇