Пахлава з кокосовою стружкою

Як зробити домашню Пахлаву з кокосовою стружкою рецепт простий, як же це смачно, якщо не пробували, обов’язково приготуйте😍. А рецепт від моєї мами. Заздалегідь дякую за вашу зворотний зв’язок і за ваші сердечка, вони дуже важливі❤️

Інгредієнти

Тісто:
+_ 700 г борошна
2 яйця
100 г розтопленого вершкового масла
100 г сметани
1 год л цукру
1 ч л дріжджів
Щіпка солі
180 мл теплого молока

Начинка:
1 1
Цукор
Кокосова стружка
Можна ванілін

Сироп:
1.5 ст цукру
1.5 ст води
Часточка лимона

Для змащення :
Розтопити 400 г сл масла

Пахлава з кокосовою стружкою покроковий рецепт

1. В першу чергу замішуємо тісто: до борошна додаємо сіль, цукор, дріжджі, яйця і молоко . Змішуємо, далі додаємо сметану і замішуємо тісто: тісто залишаємо на годину підійти. А в цей час готуємо начинку, змішуємо всі інгредієнти: Далі, як підійшло тісто, ділимо на рівні , не великі частини, тільки верхній і ніжний шар більше потрібно зробити. (дивіться, яка у вас буде форма, від цього вже розуміємо, якої величини повинні бути заготовки. Якщо невелика форма, частини 30-40 г, одна шт)

2. Готуємо заготовки і розкочуємо . Розкачати потрібно максимально тонко. Далеченько нижніх шару просто змащуємо між ними, не кладемо начинку, а далі кожен шар змащуємо маслом і кладемо начинку, 2 верхні частини теж тільки змащуємо, без начинки. Шарів 13-15. Самий верхній шар змащуємо яєчним жовтком, можна трохи залишити, далі ріжемо на ромби і відправляємо в духовку при температурі 180 г на 40-45 хв, поки подрумяниться.

3. Сироп потрібно приготувати заздалегідь, тобто замісили тісто, можна вже готувати сироп. Сироп повинен бути остиглий. Далі як наша пахлава зарум’янилася і готова, витягуємо з духовки і відразу заливаємо сиропом. Залишаємо 20-25 хв і все.

4. Назад в духовку вже не ставим.

Відео рецепт 👇