Як готувати палички Токпокки в домашніх умовах гострі по корейськи рецепт простий. Всім привіт дорогі, любі, найкращі мої передплатники і гості каналу! Ласкаво просимо на мій кулінарний канал! Ви так давно просили мене страва південно-корейської кухні токпокки! Я його приготувала. Це блюдо дуже смачне, але треба докласти чимало зусиль, щоб приготувати сам струм. Я зняла для вас покроковий рецепт від а до я. Від початку замочування рису і до приготування вже самого готового токпокки. Залишайтеся зі мною, зараз докладно розповім як приготувати токпокки! А також сам струм. Ми починаємо!
Інгредієнти
Тток – 600 грам
Червоний перець – 2 ст. л.
Омуг (не обов’язково)
Вода – 500 мл
Часник – 2 зуб.
Паста з червоного перцю – 4 ст. ложки
Зелена цибуля – 80 грам
Палички Токпокки гострі по корейськи покроковий рецепт
1. Дивіться відео внизу. Для приготування смачної страви корейської токпокки для початку нам необхідно приготувати струм. Для того, щоб приготувати струм, нам необхідно взяти рис. Я беру 300 грам круглозерного рису. Ось такий він подивіться. В першу чергу рис необхідно добре промити холодною водою. Отже, друзі рис я добре промила холодною водою і тепер заливаю в нього фільтровану воду нам необхідно рис замочити ось так щоб рис був покритий зазвичай я це роблю на ніч, але можна години на два залишити в замученому стані а у нас вже зараз вечір тому я залишаю рис до ранку і так друзі рис у нас перебував у воді цілу ніч, але можна потримати у воді лис також дві години тепер нам необхідно цю воду злити воду я злила далі беру чашку і сито віз перекладаю в сито ось так разравняю і почекаю буквально хвилин 15-20 щоб вода добре скла рис не повинен бути мокрим але і зовсім сухим рис теж не повинен бути він повинен бути злегка вологим все залишаємо хвилин на 15-20 і так пройшло у нас 20 хвилин подивіться вода стекла зайва тепер нам необхідно рис пропустити через блендер тобто зробити з цього рису борошно так беремо суху чашку куди вже будемо складати готову борошно і блендер чашу блендера поміщаємо невелика кількість риса.
2. Я беру приблизно половину рису от так далі закриваємо кришкою підключаємо моторчик і подрібнюємо рис до стану борошна отже я подрібнила подивіться ось таке борошно у мене вийшло і тепер через сито цю муку необхідно пропустити борошно досить волого і подивитися, якщо ви будете готувати топпоки вже готові борошна рисовий то тоді вам потрібно буде додавати в тісто більше води пропорція буде один до двох але оскільки у нас саморобна борошно тому ми будемо води додавати трохи менше у нас вже борошно волога саме по собі ось так допомагаючи ложечкою пропускаємо борошно через сито щоб у нас не траплялися великі малюнки які не змогли перемелені через блендер подивіться друзі ось така мука у нас виходить а те що у нас не змогло пройти через сито ми знову відправляємо в чашу блендера також в чашу блендера відправляємо залишився рис отже я завантажила другу партію рисом.
3. Знову закриваю кришкою моторчик у мене вже підключений і перемолоти до стану борошна і так друга партія рису у мене теж перемолола подивіться і роблю в принципі все те ж саме знову відправляючи перемелений рис в сито ось тут зі стінок все обов’язково теж sage крелл вийти, тому що рис вологий і він досить добре прилипає до стінок блендера і робимо все те ж саме, що ми робили з першої партії рису друзі подивіться я вже все просіяла і у мене залишилося ось така невелика кількість погано перемеленого рису ось така мука вже виходить але ось це невелика кількість я ще раз пропущу через блендер і ось ця остання вже перемелена крапелька рису також у мене пропускається через сито ви знаєте, я помітила що навіть ось так руками.
4. Борошно у мене готово можна місити тісто а ми ще зараз зважимо цю муку беру ваги і ставлю на неї точно таку ж чашку в якій у мене мука знаходиться включаємо тобто тару обнулив і ставлю тепер вже з борошном 396 грам тобто з 300 грам рису вийшло 396 грам борошна тепер для замісу тесту нам знадобиться крутий окріп ставимо чайника чекаємо коли він закипить і так друзі чайник у мене закипів я беру 100 мілілітрів окропу тобто тут у мене близько 400 грам борошна вийшло борошно з водою я беру в співвідношенні один до чотирьох я додаю третина чайної ложки солі і добре перемішую вода у мене повторююсь окріп щойно закипіла далі друзі дивіться у мене є ось така рукавичка мене навчили такого трюку глядачі речі ви мене навчили, коли я готувала команді погоди на руку одягаю цю рукавичку а зверху свою кулінарну ось цю гумову рукавичку це робиться для того, щоб у мене не обпікалися руки і тепер невеликою кількістю трішки води заливаю в борошно і ось так перемішую невеликими порціями подивіться ось так у нас не повинно виходити тісто з пшеничного звичайної борошна тобто ось так комкується комками.
5. Тобто збираємо всі ось ці крупинки тісто в один великий клубок ось так все тісто готове далі робимо наступне у мене є ось така пароварка можна взяти абсолютно будь-яку пароварку ось просто щоб більшу монтаж нету не використовувати я беру ось цю маленьку пароварку беру марлю, змочену водою і ось так застеляю пароварку далі тісто ось так укладаю зверху ось так куточки ось так підбираю і всю цю конструкцію встановлюю в каструлю з водою ось так необхідно в каструлю з водою помістити стільки води, щоб не стосувалася тісто і марлі все закриваю кришкою і ставлю на максимальний вогонь, як тільки закипить з цього моменту 20 хвилин буде у мене тісто паритися і так друзі минуло після моменту закипання 20 хвилин я вже попарила токпокки подивіться вам ось така краса у мене виходить зараз ми будемо робити вже безпосередньо самі циліндрики працюю ось цією рукою яка у мене в повному обмундируванні витягуємо звідси одержаний сік ось так каструлю прибираємо а далі я беру кунжутне масло і невелика кількість кунжутного масла наливаю на стіл трошки масла розітріть і витягують вікна стіл ось так а далі починається самий трудомісткий процес ви знаєте рекомендують толкушка і все це стирчить ось так ось але мені здається що це дуже довго ну не знаю мені так здається тому оскільки у мене руки повністю одягнені спочатку в шалену рукавичку а потім гумову тому я мені простіше ось так все намагається прилипнути до тому мені на руку я теж наливаю невелику кількість кунжутного масла і продовжую працювати початку ток він дуже такий непіддатливий жорсткий але після десяти хвилин від такого розминання він стає дуже дуже пластичним і легко потім буде розкачати і нарізати на цилиндрике збираємо купу і знову розминаємо ось так потім знову збираємо до купи дуже трудомісткий процес і дуже складний процесс.
6. і знову разминаешь ось так якщо вам зручно товкачиком до речі а може бути я качалку теж питав смажу ось так може ось так вам буде зручніше тобто розтягнули зібрали якщо не вистачає кунжутного масла на столі можна підлити ще якщо у вас немає кунжутного масла нічого страшного можна рослинним користуватися все намагається звикнути бачите розтираємо маслом знову і розминаємо дуже важливо не чекати коли тісто охолоне а все робити в гарячому вигляді інакше коли вона охолоне з ними взагалі буде неможливо працювати ось так можна качалкою собі допомогти складаємо знову збираємо і розминаємо всі друзі ось так будемо працювати хвилин десять не менше потім я вам покажу, що в мене вийде друзі подивіться коли вже струм від трішки охолов фото можна спустити і другу руку продовжую ось так розминати уже десять хвилин рівно зараз буду вже збирати формувати ковбаску і розкачувати топпоки ось так вже в формі ковбаски я збираю і продовжую розминати поки ще при цьому намагаючись ручками зробити більш-менш рівномірне ковбаску по всій довжині дивіться вже який консистенції стала тісто все можна нарізати циліндрики дивіться що я роблю я розріжу струм ось так навпіл все ділимо тепер на шматочки і можна вже розгортати циліндра і вздовж ось так виходить у мене 4 ось такі заготовки 3 поки прибираю в бік від четвертим шматочком буду працювати розкатую його приблизно діаметром 1 сантиметр так намагаючись щоб ковбаска повністю було рівномірно однакової товщини ось така ковбаса в мене вийшло далі приблизно по 5 сантиметрів роблю ось такі циліндрики ось так ось такі токпокки.
7. У мене виходять ось цей шматочок залишилися приклею з торця ось так іншому тесту далі беру наступний шматочок тіста і роблю все те ж саме розкачую ручками до діаметра приблизно один сантиметр ось так поки тісто тепле треба нарізати всі циліндрики а потім ми ці топпоки будемо змащувати кунжутною олією, щоб вони не прилипали один одному ось так у мене виходить рівномірно катати і роблю все те ж саме беру для шаблону попередній токпокки і нарізаю на однакові шматочки ось так друзі токпокки я нарізала тепер нам необхідно їх змастити кунжутним маслом ось так кожну топпоки змащую кунжутним маслом це робиться для того, щоб вони не прилипли один одному і друзі подивіться ось такі красені у мене вийшли їх на цьому етапі можна прибрати в пакет і в морозилку або в холодильник в морозилці вони будуть зберігатися досить довго а холодильнику ну приблизно три дні я думаю вони полежать але ми сьогодні з вами приготуємо самий звичайний просто з соусом до біса токпокки і спробуємо я вам розповім як це смачно отже друзі для приготування топпоки в класичному простому варіанті нам буде потрібно величезна кількість спецій яйце в якості допінгу зелений лук я ще візьму олексій вже побіг у магазин зараз принесе мені його теж цибуля зелена яйце і кунжут значить знадобляться нам у самому кінці, щоб прикрасити блюдо для приготування токпокки ми беремо значить сам струм у мене тут двадцять чотири циліндра і з специй.
8. я беру пів чайної ложки чорного перцю, пів чайної ложки червоного гострого перцю 1 столова ложка меду у мене вийшло 30 грам 1 столова ложка цукру кунжут я вже сказав для прикраси в кінці потрібні і на кінчику чайної ложки каррі а також самий головний інгредієнт це ось такий кочуджан ось така перцева корейська поста до людей і 400 мілілітрів води для початку нам необхідно приготувати соус на цьому початковому етапі відразу можна поставити яйце вариться нам його необхідно просто зварити круто значить для соусу ми беремо 400 мілілітрів води наливають в чашку а далі відправляємо сюди всі інгредієнти по черзі це пів чайні ложки чорного перцю 1 столова ложка цукру пів чайної ложки червоного гострого перцю на кінчику чайної ложки каррі 1 столова ложка меду або 30 грам взагалі у південнокорейців в оригінальному рецепті береться кукурудзяний сироп але оскільки в росії значно простіше дістати мед тому кукурудзяний сироп я замінила на мед і дві столові ложки або 100 грам перцевої пасти кочуджан все добре перемешиваем.
9. Друзі я вам показую рецепт топпоки буквально на дві невеликі порції або одна велика порція для людей з хорошим апетитом тому якщо вам потрібно на велику компанію і більшу кількість майте на увазі відповідно пропорційно збільшуєте всі продукти але хочу вам сказати, що якщо ви візьмете більшу кількість струм почнете його робити самостійно ви намучитесь дуже сильно тому що струм готувати найскладніше у всьому цьому рецепті всі друзі соус у нас готовий до мочки звідки діан всі розчинилися можна приступати до приготування страви і так олексій мені приніс вже свіжий лук я беру 50 грам цибулі і нарізаю дивіться я спочатку ось ці білі товсті частини ось так прорежу навпіл щоб вони були не такі вже товстенькі і тепер навскоси по півтора-два сантиметри ось так все луки я теж підготувала підемо готувати вже безпосередньо топпоки сковороду встановлюю на плиту і запалюю газ на повну потужність ось так злегка перемішав відправляю сковороду повністю весь соус чекаємо коли соус закипить і так друзі соус вже як бачите закипає відправляємо соус наші токпокки і добре перемішуємо все зараз стіл з повторно закипить і з цього моменту ми будемо варити хвилин 10-15.
10. В залежності від того, як швидко в нас соус загусне зараз від цих циліндриків соус почне загусати тому що циліндрики у нас рисові як ви пам’ятаєте клітини по суті це рисові галушки ось як тільки соус загусне до потрібної нам консистенції страва буде готове поки чекаємо коли вона закипить як бачити токпокки у нас повторно закипів періодично постійно помішуючи готуємо хвилин 10-15 друзі подивіться у мене пройшло 12 хвилин я відключаю газ бо вже випарувалася рідина і ось такий консистенції став мій соус бачите досить густий всі ттокпокки готові на цьому етапі відправляю сковороду цибулю все добре перемішую і можна сервірувати і подавати до столу друзі подивіться ось така краса у мене вийшло я ще прикрасила зверху зеленою цибулею і кунжутом страва дуже незвично і дуже смачне гостро і по моєму навіть семчук попкам гостріше я всіх запрошую на мій чоловік банківський канал пробувати цю смакоту посилання як завжди внизу в описі під відео, ну а це відео якщо вам сподобалася ставте мені будь ласка пальчики вгору підписуйтесь на канал пишіть коментарі мені дуже приємно з вами спілкуватися це мотивує знімати для вас ще більше смачних і цікавих рецептів величезне дякую всім за лайки за коментарі за побажання а також всім спосибо за перегляд всім поки приходьте ще побачимося завтра.