Як смачно зробити Панна котта з джемом на вершках і желатині без цукру простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
на 2 порції (стакани об’ємом 250-300мл)
⠀
• желатин 10г + 50мл води
• вершки 250мл 10-15%
• джем 150г
• підсолоджувач за смаком (у мене мед 1ст.л)
Панна котта з джемом на вершках і желатині без цукру покроковий рецепт
1. Желатин заливаємо водою і ворожимо йому набухаться 😄 хвилин 10. ⠀ Потім в сотейнику змішуємо джем, який виготовлений без додавання цукру, фруктози і глютену. На основі натурального підсолоджувача – стевії.
2. Воду і половину набряклого желатину. ⠀ Нагріваємо, щоб желатин весь розчинимося, але не кип’ятимо! ⠀ Розливаємо по склянку і прибираємо в холодильник для стабілізації. ⠀
3. Після вливаємо в сковороду вершки, додаємо залишився желатин, підсолоджувач і так само даємо желатину повністю розчинитися, але масу не кип’ятимо. ⠀
4. Розливаємо по склянку і відправлю в холодильник на стабілізацію. ⠀ Як застигло – можна подавать.
Відео рецепт 👇