Нам не знадобиться ні міксер, ні духовка! Все готується протягом 15 хвилин. Цей потрясний ніжний десерт ідеальний влітку завдяки своїй легкості і вершковим смаком.
Інгредієнти
на 6 стаканчиків:
350г молока
350г вершків 20-33% (чим жирніше, тим смачніше)
120г цукру
Ванільна паста, екстракт ванілі (якщо немає, пропустити, на ванілін не замінювати!)
20г желатину (у мене порошковий фірми приправыч)
120г молока для желатину
Ягідне конфі
150г ягід або ягідного пюре
30-40г цукру
5 г кукурудзяного крохмалю розвести в 2ч.л холодної води
Панна Котта з вершками і молоком з ягідним конфі покроковий рецепт
1. 1. Замочити желатин в молоці за 30-40 хвилин до початку приготування, щоб він встиг набрякнути. Прибрати в холодильник.
2. У сотейнику підігріти (майже до кипіння) молоко, ванільну пасту, вершки і цукор до розчинення цукру. Зняти з вогню, додати желатин, розмішати до повного розчинення.
3. Трохи остудити в сотейнику, розлити по стаканчиках. Поставити в холодильник на ~4 часа.
2. У сотейнику підігріти (майже до кипіння) молоко, ванільну пасту, вершки і цукор до розчинення цукру. Зняти з вогню, додати желатин, розмішати до повного розчинення.
3. Трохи остудити в сотейнику, розлити по стаканчиках. Поставити в холодильник на ~4 часа.
2. Ягідне конф.
1. У сотейнику доведіть до кипіння ягоду з цукром.
2. Крохмаль розведений у воді додайте до ягоді, перемішайте і прокип’ятіть хвилинку, постійно помішуючи.
Трохи остудіть. Розкладіть стаканчикам.
1. У сотейнику доведіть до кипіння ягоду з цукром.
2. Крохмаль розведений у воді додайте до ягоді, перемішайте і прокип’ятіть хвилинку, постійно помішуючи.
Трохи остудіть. Розкладіть стаканчикам.