Сирний кекс з конфітюром апельсиновим

Як зробити сирний кекс з конфітюром апельсиновим рецепт простий в духовці. Ви за випічку з лимоном або проти? 🍋 Я от люблю її в усіх проявах, від тарти до кексів, а особливо курд. Дайте лимонів мені, та побільше, побільше! Це я до чого, ось рецепт кексу, він непристойно смачний і ще більш непристойно простий. Зробити його можна з конфітюром з апельсина або лимона, дивіться самі. Обидва варіанти безпрограшні, це я гарантую. Якщо вам ну зовсім вже лінь, спечіть просто кекс і додайте туди цедру!

Інгредієнти

Вершкове масло – 80 г
Цукор – 160 г
Сир м’який, 9% -180 р
Яйця – 2 шт.
Борошно-150 г
Розпушувач -1 ч. л.
Сода – 1/4 ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.

Для конфітюру
Апельсин великий -1 шт.
Цукор -125 р
Вода -150 р

Сирний кекс з конфітюром апельсиновим покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло збити з цукром до пишності. Додати сир і добре перемішати. По одному ввести яйця. У тісто просіяти сухі інгредієнти і заважати до повного об’єднання, але не більше. Випікати в застеленому пергаментом форму для кексу 40-50 хвилин при 18о°С.
2. до Речі, можна скористатися одноразовою алюмінієвої/паперовою формою. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона повинна вийти сухою. Остудити ю хвилин у формі, а потім на решітці. Тепер конфітюр. Апельсин залити водою, довести до кипіння і варити 30 хв на тихому вогні. Воду злити, апельсин розрізати і видалити кісточки, потім пробити блендером.

3. Нам не потрібна однорідна маса, нехай залишаться невеликі шматочки. У сотейнику змішати цукор і воду (150 г), довести до 115′ (Якщо у вас немає термометра, то можна зробити пробу на ‘м’який кульку” Краплю сиропу після охолодження в холодній воді можна скачати в кульку. Він буде легко м’ятися між пальцями). Додати апельсин і проварити хвилин 20 до хорошого загустіння. Дати охолонути і нанести поверх кексу. Ось так просто!