Не можу сказати, що в моїй родині дуже люблять курячий паштет з печінки, але цей рецепт прижився. Паштет виходить дуже ніжним і більш цікавим на смак, до того ж саме приготування простіше. А якщо до нього додати апельсинове масло, то взагалі виходить ресторанний варіант. Як зробити Паштет з курячої печінки з маслом і цибулею рецепт простий.
Інгредієнти
350 г куряча печінка
145 г топлене масло (175 г вершкове)
5 г сіль
чорний перець
150 г цибуля (краще шалот, але можна ріпчаста)
20 г вершкове масло
120 г портвейн або мадейра (якщо додаєте оцет, то не більше половини чайної ложки 4-6% або нічого не додавайте)
Апельсинове масло:
40 г вершкове масло
Цедра 2 апельсинів
Паштет з курячої печінки з маслом і цибулею покроковий рецепт
1. Курячу печінку помийте, видаліть плівки. Якщо у вас немає топленого масла, візьміть вершкове. Розтопіть його, зніміть зверху білу піну. Акуратно процідіть через марлю і дайте охолонути. Нарізану кубиками цибулю обсмажте на вершковому маслі до напівпрозорого стану. Влийте вино і випаруйте його полностью.
2. Якщо ні вина, просто нічого не додавайте. Складіть в блендер остиглий цибулю, печінку, сіль, яйця і все разом подрібніть до однорідної маси. У два прийому введіть топлене масло кімнатної температури і добре перемішайте. Як запікати паштет з печінки розігрійте Духовку до 150° Використовуйте для приготування жароміцний посуд або скляні банки.
3. Можна робити в одній широкій. Поставте посуд у ємність з гарячою водою. Розлийте паштетную масу і приберіть в духовку приблизно на 35-40 хвилин. Температура всередині готового паштету 72°, але можна перевірити простим натисканням на поверхню, вона повинна бути пружною, але не дуже плотной.
4. Апельсинове масло для паштету з курячої печінки Розтопіть вершкове масло і прогрійте в ньому апельсинову цедру. Остиглий паштет залийте зверху апельсиновим маслом. Наслаждайтесь!