Паска краффин на молоці і дріжджах

Паска краффин на молоці і дріжджах рецепт простий. Чесно скажу, здобні паски я ніколи не робила. І саме тому довго шукала свій паска. Чим хороший цей варіант, тим що навіть у мене вийшов🤪. А ще з цього тіста можна робити і звичайні паски.

Інгредієнти

Для опари:
200 гр теплого молока 40градусов
1 ст. ложка цукру
1 ст. ложка борошна
8 г сухих дріжджів ( я брала Саф Момент в червоній упаковці)

Для тіста:
1 яйце +2 жовтка ( я взяла ЗІ)
100гр цукру
80гр розтопленого вершкового масла
1/2ч.л. куркуми для кольору
щіпка солі
450гр борошна
готова опара

Паска краффин на молоці і дріжджах покроковий рецепт

1. Для опари: В молоко додаємо цукор, борошно та дріжджі. Все добре перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 20 хвилин. Я ставила в духовку на 40 градусів. У готової опарі на поверхні утворюється пінка. Для тіста: Збиваємо яйця з цукром до пишності і додаємо масло. Знову збиваємо. Краще це робити миксером.

2. Потім додаємо опару, щіпку солі, куркуму і я ще додала ванільний екстракт 1ч.л. і перемішуємо вінчиком або лопаткою. Частинами вводимо борошно і перемішуємо. Коли вся мука вмешана, замішуємо тісто руками 5 хвилин. Потім прибираємо під рушник і тепло на 5 хвилин( я прибрала на 20).

3. Дістаємо і вимішуємо ще 5-10 хвилин. Змащуємо маслом миску без запаху і викладаємо тісто. Накриваємо рушником і прибираємо на расстойку на 2 години. Тісто піднялося, ділю його на 4 частини і кожну розкачую в тонкий пласт. Змащую м’яким вершковим маслом і кладу начинку ( у мене це вимочений курага і тертий шоколад)

4. І загортаю в рулетик. Ріжу вздовж але не до кінця і далі потрібно загорнути кожну половинку окремо. Потім покласти одну равлика на іншу і перекласти у форму для выпекания.

5. Після того як ви розклали тісто по формах, накрийте рушником і дайте йому постояти ще одну годину. (у мене були якісь божевільні дріжджі і тісто у формах піднялося через 20 хвилин).

6. Випікаємо в розігрітій духовці на 180градусах 10 хвилин і потім на 160 -30 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкой.

Відео рецепт 👇