Паска Панетонне з глазурю

Справжній панетонне робиться тільки на заквасці (левито мадре). Нагадаю вам Рецепт не зовсім правильного панетонне. Як зробити Паска Панетонне з глазур’ю рецепт простий.

Інгредієнти

Біга
70 г вода
1 г дріжджі прес
140 г борошно пшеничне вс

Закваска 50% (левито):
40 г закваска (левито)
20 г вода
40 г борошно вс
Замісити закваску за 3 години до першого замісу тіста. Поставити в температуру 26-28*С.

Тісто 1
200 г вода холодна
100 г біга
100 г закваска (левито)
450 г борошно пшеничне вс
50 г борошно Манітоба (або будь-яка сильна від 14% білка) якщо немає, можна звичайну
130 г цукор
120 г жовтки яєчні
150 г масло вершкове

Тесто2
130 г борошно пшеничне вс
20 г борошно Манітоба (або будь-яку)
9 г сіль
70 г цукор
160 г жовтки яєчні
200 г масло вершкове
12 г цедра лимона

Начинка
350 г родзинки замоченый в ромі
350 г цитрусові цукати

Глазур
160 г цукор
40 г мигдальна борошно
6 г какао порошок
20 г кукурудзяний крохмаль
10 р рослинну олію
60 г білок яєчний

Паска Панетонне з глазур’ю покроковий рецепт

1. Біга.
Дріжджі розвести у воді. Додати борошно. Замісити бігу 5-8 хвилин. Бродіння 10-12 часов.

2. Тісто 1. Жовтки об’єднати з цукром. З’єднати всі інгредієнти, крім вершкового масла. Місити 15-20 хвилин до розвитку клейковини. Потім ще 10 частинами додаючи олію. Залишити тісто при температурі 26-28С (духовка з лампочкою і склянкою гарячої води). Бродіння 3-5 годин, до збільшення в три раза.

3. Поставте тісто 1 в холодильник на 1-2 години. Далі з’єднайте тесто1 і борошно. Місити до гладкості. Далі додати сіль. Далі частинами додати цукор з жовтками. Місити до розвитку клейковини. Хвилин 35-40 руками. Потім частинами додати масло і цедру.

Клейковина повинна бути добре розвинена. В кінці замісу додати начинку. Бродіння тіста 30 хвилин. Поділити. Округлити. Дати отлежки 10-15 хвилин. Ще раз округлити і покласти у форми. Форми бувають різні, але головне правило, щоб тісто займало 1/3 формы.

4. Фінальна розстойка 6-8 годин при температурі 20-22С. Або 3-4 годин при 26-28С. Панетонне потрібно покривати глазур’ю (або макаранадом) і відправляти в піч, коли тісто не дійшло до краю форми на 1-2 см.
5. Глазур
Нанести глазур на видео.

6. Випікати при 160 ° С близько 35-40 хвилин. За витягу з печі відразу зафіксувати їх верх ногами до повного охолодження. Після охолодження панетонне зберігати в пакетах.

Відео рецепт 👇