Паска сирна макова з маслом і цукром

Великдень сирна макова з маслом, цукром і вершками простий рецепт. Поки нові паски повільно расстаиваются в холодній духовці, не буду гаяти часу і дам рецепт сирної паски з маком. У розрізі вона виглядає дуже ефектно. Та й за смаком хороша ☺️ Пам’ятайте: чим жирніше буде ваш сир, тим смачніше вийде паска.

Інгредієнти

На 1 паску вагою 900г

600 г максимально жирного сиру
120 г цукру
100 г вершкового масла
80 г вершків 33%
40 г маку
1 ч. л. ванільного цукру

Паска сирна макова з маслом і цукром покроковий рецепт

1. Мак запарюємо в окропі, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин. Сир з’єднайте з звичайним і ванільним цукром, вершками і вершковим маслом кімнатної температури і пробиваємо блендером до максимально однорідної консистенции.
2. Мак зціджуємо. Від сирної маси відокремлюємо приблизно половину, додаємо в неї мак і подрібнюємо блендером. Пасочницу ставимо в миску, застаємо подвійним шаром вологого марли.
3. Кладемо в неї білу сирну масу і розподіляємо по стінках. Всередину кладемо макову масу, заравниваем верх. Накриваємо вільними кінцями марлі. Ставимо на марлю блюдце відповідного розміру, на нього ставимо вантаж вагою близько 2 кг.

4. Залишаємо в холодильнику на ніч. Виймаємо великдень з пасочніци, акуратно знімаємо марлю. Прикрашаємо за смаком і желанию.