Вершкова перлова паста 😋 Смачна паста з вершками, курочкою і грибами. Приготуйте, впевнена ви і ваша сім’я оцініть це блюдо. Як зробити Пасту Птитим з куркою, грибами та вершками рецепт простий.
Інгредієнти
на ~4 порції:
Птитим – 200 гр
Вершки 23% густі (заміна – сметана, але з вершками більш ніжний смак, так само можна взяти вершки з меншою жирністю) – 250 гр
Гаряча вода – 250 мл
Печериці – 200 гр
Куряче філе – 250 гр
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Прованські трави – 1/2 ч. л.
Сіль – за смаком
Паста Птитим з куркою, грибами та вершками покроковий рецепт
1. Цибулю нарізаємо дрібно, часник придавлюємо бічною стороною ножа для кращого розкриття аромату і так само нарізаємо дрібно. Печериці нарізаємо на 4-6 частин, куряче філе на шматочки 2-3 див. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і відправляємо туди цибулю і часник. При постійному помішуванні обсмажуємо 2-3 хвилини, щоб цибуля трохи зазолотился, потім додаємо гриби, перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору грибов.
2. Потім додаємо куряче філе і обсмажуємо помішуючи до моменту, поки курка не почне яснішати. Додаємо в сковороду птитим, вершкове масло, добре перемішуємо і посмажимо всі разом 2-3 хвилини, періодично перемішуючи. Додаємо вершки (дістаньте їх заздалегідь, щоб нагрілися до кімнатної t, для того, щоб при попаданні в сковороду вони не згорнулися), добре перемішуємо, додаємо гарячу воду, перемішуємо ще раз.
3. Солимо за смаком, додаємо прованські трави (для розкриття смаку розтираємо між пальчиками), перемішуємо, зменшуємо вогонь до слабкого і накриваємо кришкою. Залишаємо на 25-30 хвилин, там має відбуватися злегка вируючий процес😍 Раз у 5-7 хвилин потрібно підходити і переважувати. Запах на кухні в цей момент стоїть неймовірний!
4. За необхідності у процесі можна буде додати ще трохи води через 20 хвилин пробуємо пасту і якщо вона готова – готуємо та подаємо до столу. Птитим повинен бути злегка аль Денте, не розварений в кашу, але і не дуже жорсткий. Готово! Ось така паста)
Відео рецепт 👇