Паста з каракатицею, помідорами та цибулею

Як смачно зробити Пасту з каракатицею, помідорами та цибулею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 3 порції знадобиться:

– каракатиці (у мене маленькі 😊) 300 гр.
– паста з твердих сортів (у мене спагетті) 200 гр.
– томати свіжі 4 шт. або консервовані у власному соку 1 стакан.
– лук 1 шт.
– часник 2 зуб.
– петрушка подрібнена 1 ст. ложка
– сіль за смаком
– олія оливкова 1 ст. ложка
– масло вершкове 20 гр.
– за бажанням – імбир за обсягом стільки ж, скільки часнику
– за бажанням – селера стеблової 1 ст. ложка порізаної

Паста з каракатицею, помідорами та цибулею покроковий рецепт

1. Розморожуємо каракатиці при кімнатній температурі, якщо вони заморожені. За необхідності очищаємо їх від нутрощів і добре промиваємо. Ріжемо на частини. У мене були вже очищені, маленькі, тому я їх залишила цілком 😆

2. Якщо ви використовуєте свіжі томати, їх потрібно бланшувати пару хвилин в киплячій воді, потім охолодити в холодну воду і зняти шкірку. У глибокій сковороді на оливковій олії злегка обсмажуємо подрібнену цибулю, часник і імбир (якщо не любите імбир – не додавайте 😉)
3. Додаємо подрібнені томати, сіль, перемішуємо. Через пару хвилин додаємо петрушку і, за бажанням, селера. (Якщо ви його не любите, то не додавайте 😉) Тушкуємо все разом ще хвилину і додаємо каракатиці. Перемешиваем.

4. зменшуємо Вогонь до слабкого, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 15 хвилин. За цей час варимо пасту по інструкції на пачці до стану альденте – на 2 хв. менше рекомендованного.
5. Через покладений час перевіряємо каракатиці виделкою – вона повинна входити легко. Додаємо вогонь і выпариваем рідина. Як тільки соус стане досить густим, додаємо спагетти.

6. В порушення всіх правил, я додаю ще шматочок вершкового масла 🤫 – так смачніше получается.

7. Перемішуємо пасту з каракатицями і даємо настоятися під кришкою 3-5 хвилин. З цілими каракатицями страва виглядає досить страхітливо 😬, на Хеллоуїн саме те 😁