Паста з соусом з запечених помідорів, цибулі та часнику

Паста з соусом з запечених помідорів, цибулі і часнику простий рецепт. Кинули овочі в форму, поставили запікатися, зробили «вжик» блендером і готово! Ідеально).

Інгредієнти

✅паста-200-250г;
✅черрі-400-500г;
✅цибуля червоний – 1/2 середньої шт;
✅часник – маленька головка;
✅чебрець, розмарин – по гілочці (якщо є);
✅італійські трави – хороша щіпка;
✅оливкова олія~ 2 ст. л;
✅базилік – жменя;
✅натертий пармезан або інший твердий сир – 2 ст. л;
✅вершки – 50 мл (у мене були для соусу 23%);
✅цукор~1/2ч.л;
✅сіль, перець- за смаком.

Паста з соусом з запечених помідорів, цибулі і часнику покроковий рецепт

1. У форму, застелену пергаментом, складаємо черрі, цибуля, часник (з часнику знімаємо частина лушпиння і зрізаємо «кришечку»), посипаємо травами, оливковою олією. Запікаємо 35 хвилин при 180 (до м’якості часнику).

2. Ставимо варити пасту. У чашу блендера висипаємо запечені овочі. Часник видавлюємо, він повинен бути м’яким. Можна додати весь часник , а можна частину, а другу частину, наприклад, намазати на підсмажений хлеб.

3. Також додаємо невелику жменю базиліка, сир, гарячі вершки, цукор, сіль, перець. Пюрируем.

4. Пасту, зварену альденте, поллємо приготованим соусом. Якщо соус охолов, то його можна трохи прогріти. При подачі можна посипати пармезаном. Насолоджуємося!

Відео рецепт 👇