Як приготувати смачний класичний пастуший пиріг з картопляним пюре, м’ясом, грибами і овочами від джеймі олівера! Це найкраще, що можна зробити з вчорашнього пюре. Ну коли котлети з’їли, а пюре залишилося. Ідеальні господині готують пюре спеціально. Але це не я 🤭. Отже, як же зробити ПАСТУШИЙ ПИРІГ, а в народі картопляну запіканку з м’ясом 😉. Взагалі тут багато варіантів.
Інгредієнти
дивіться нижче
Пастуший пиріг з картопляним пюре, м’ясом, грибами і овочами покроковий рецепт
1. Головне тут м’ясо і овочі. У мене сьогодні ще й з грибами. В м’ясну частину можна класти будь-які овочі: зелений заморожений горошок, помідори, перець, цибулю, моркву. Я зробила фарш з рівних частин свинини, яловичини і курки. Обсмажила на сковороді цибулю і моркву, додала фарш і гриби (у мене відварені і заморожені, сама влітку собирала.
2. Але можна будь-які). Засмажила до готовності, додала ст. л томатної пасти, перець чорний і запашний, паприку, коріандр (можна будь-які трави, які любите). В самому кінці часник. Посолила. Пюре змішала в чашці з натертим сиром. У мене гауда, але можна будь-який твердий. У форму виклала м’ясну частину, зверху картофельно-сырную.
3. Розрівняли ложкою. Зверху посипала ще трохи сиром. Запікала в духовці 15 хвилин до золотистої скоринки. Спеціально не пишу інгредієнти в грамах. Тут все по любові. Може бути більше м’яса і менше пюре або навпаки. Кількість інших овочів і сиру теж по своєму смаку. У будь-якому випадку буде смачно😉😊. Обещаю.