Печиво Мадлен з карамеллю

Печиво Мадлен з карамеллю простий рецепт. Бісквітне смачне печиво, яке ідеальним чином поєднується з молочним і карамельним шоколадом. Половину я зробила з солоною кокосової карамеллю і це, друзі, шалено смачно.

Інгредієнти

40 грам безглютенової суміші від Гарнець
40 грам мигдального борошна
15 грам кукурудзяного крохмалю
1/2 ч. л. розпушувача
80 грам рослинного молока (мигдального, вівсяного, кокосового)
50 грам виноградного цукру (можна замінити на тростинний)
15 грам кокосової рафінованої олії
1/2 баночки солоної карамелі
50 грам молочного та карамельного шоколаду

Печиво Мадлен з карамеллю покроковий рецепт

1. У мисці змішати обидві борошна, крохмаль, додати розпушувач і перемішати. ⠀ В окремій мисці змішати молоко і цукор, додати розтоплене масло. Перелити в миску з сухими інгредієнтами. Ретельно перемішати. ⠀ Розкласти в силіконові форми для мадлен.

2. Зручніше це робити з допомогою кондитерського мішка. ⠀ Для Мадлен з карамеллю викласти трохи тіста. Зверху карамель і ще тісто. ⠀ Випікати в розігрітій до 170* духовці 12-15 хвилин (залежить від духовки). Дати повністю охолонути і тоді витягнути з форми. ⠀
3. Форму для Мадлен промити і просушити. Розтопити трохи шоколаду на водяній бані, частково заповнити форму, зверху притиснути остиглий мадлен. Прибрати форму в морозилку на 20 хвилин. Шоколад повинен повністю застыть.

4. Для красивого мармурового візерунку я додавала в форму трохи карамельного шоколаду, а потім молочної, і акуратно проводила шпажкою для отримання узору. А потім вже притискала печенье.

Відео рецепт 👇