Печиво савоярді в домашніх умовах для тірамісу

Печиво савоярді в домашніх умовах для тірамісу простий рецепт. Ніколи не готувала вдома справжній Тірамісу. Був тільки в ПП версії 😅 Ну, знаєте, це коли ти робиш печиво на білках, промазываешь всі м’яким сиром, найголовніше – присыпаешь зверху какао. І все! Можна запевняти всіх, що це схоже на справжній Тірамісу і навіть смачніше, але немає 😂

Інгредієнти

•2 великих яйця С0 (це важливо!)
•50 г цукру
•щіпка солі
•1/4 ч. л. лимонного соку
•1 ч. л. ванільного цукру
•60 г пшеничного борошна в/с
•10 г кукурудзяного крохмалю
•Цукрова пудра для посипання

Печиво савоярді в домашніх умовах для тірамісу покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 170С. ⠀ Борошно перемішати з крохмалем. ⠀ Відокремити білки від жовтків. ⠀ У жовтки додати 25 г цукру і ванільний цукор, перемішати, відставити. ⠀ В білки додати сіль і лимонний сік. Збити до стану пивної піни. Частинами всипати решту 25 г цукру і збити до м’яких стійких піків. Не перевзбиваем!

2. Як тільки тримають форму – вимикаємо міксер. ⠀ Далі збити жовтки з цукром до пишної світлої маси. Цукор повинен розчинитися. ⠀ Додати до жовтків пару ложок збитих білків і обережно перемішати. Далі: на жовтки просіяти третину борошняної суміші; на них -частина білків, зверху – ще третина сухої суміші, на них -білки, що залишилися, зверху -залишки сухої суміші. ⠀

3. Потім всі верстви акуратно перемішати лопаткою знизу-вгору методом складання «♾️» Повинно бути повітряне тісто. ⠀ Помістити його в кондитерський мішок (у мене кругла насадка 13 мм) і відсадити печиво на деко, застелене пергаментом.
4. Я орієнтувалася на шпажці довжиною 10 см. ⠀ Рясно присипати заготівлі цукрової пудрою, а через кілька хвилин ще раз. ⠀ Випікати 20-25 хвилин при 170С до зарумянивания.

5. Остудити на решітці. Вийде печиво з цукровою скоринкою м’яке всередині. ⠀ Якщо потрібно повністю хрустке печиво, то помістити остигле печиво на решітку і підсушити в духовці при 100С ~ 15 минут.

Відео рецепт 👇