Печиво з абрикосовим джемом

Приготувала своє улюблене печиво з абрикосом. В Італії його часто готують. Любите каву – спробуйте його з еспресо. Печиво з абрикосовим джемом рецепт простий.

Інгредієнти

Борошно – 180 гр
Жовтки – 2 шт
Масло вершкове – 80 гр
Цукор – 100 гр
Ванільна есенція/ванільний цукор – пара крапель/щіпка (можна без неї)
Лимонна цедра – 1 ч. ложка
Сіль – 1/2 год ложки

Абрикосовий джем
Цукрова пудра

Печиво з абрикосовим джемом покроковий рецепт

1. В миску просіваємо борошно, додаємо холодне вершкове масло кубиком, жовтки, цукор, лимонну цедру ванільну есенцію і сіль. Замішуємо тісто руками, ось так. Робимо з тіста кулю, притискаємо і відправляємо в холодильник на один час.

2. Швидко розминаємо тісто руками і розкачуємо приблизно на 0,5 см. Вирізаємо печиво, в половині з них робимо дірочку в центрі. Випікаємо в розігрітій до 180′ духовці рівно 10 минут.

3. Готове печиво остуджуємо (спочатку воно буде м’яке, але застигне, не переживайте), промазуємо джемом збираємо печиво. Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося, вот.

Відео рецепт 👇