Як смачно зробити Печиво з горіхами і сухофруктами на Новий Рік 2023 простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. За мотивом моєї гати .. Пам’ятаєте, нещодавно готувала 2 види гати? Один з класичної начинкою а другу частину, круглу, з сухофруктами. І так нам цей другий сподобався, що я все думала, як би цікаво і по-новому її приготувати . Вийшло ну дуже смачно ❤️ Тонке і хрустка скоринка і багато пряної і смачної начинки❤️ Справжня новорічна випічка ❄ Пс. Я б після нарізування ще б подсушила в духовці, але мої були проти.
Інгредієнти
250г борошна
170 г сметани
80 г вершкового масла
2 г солі
30 цукру
1г соди
Начинка
35 г вершкового масла
50 г цукру
35 г борошна
10 г ванільного цукру
мелена Кориця і гвоздика на смак
1 ст. л. цедра апельсина
100 г горіхів
100 г сухофруктів
Бренді або сік апельсина 30 мл
Печиво з горіхами і сухофруктами на Новий Рік покроковий рецепт
1. Сухофрукти нарізати і залити бренді (соком) і залишити як мінімум на 5-6 годин. Холодне масло розтерти з борошном в крихту. Додати сметану перемішану з содою, сіль і цукор. Замісити гладке, дуже м’яке тісто, яке не липне до рук. Загорнути в пакет і прибрати на 15-20 хвилин в холодильник.
2. Перемішати масло, цукор і борошно в дрібну крихту. Додати цедру, горіхи і сухофрукти, перемішати. Розкачати тісто в тонкий пласт. Викласти начинку і розподілити по всій поверхні, трохи придавить.
3. Скрутити в рулет, розплющити руками. Проколоти виделкою , посипати цукровою пудрою і випікати в розігрітій до 190С духовці 35 хвилин. Дістати з духовки і відразу де посипати ще однією порцією цукрової пудри. Повністю остудити і нарізати на шматки 1см толщиной.