Пельмені з телятиною і червоною цибулею простий рецепт!⠀Після того, як я спробувала цей рецепт Олексія Зіміна, я не роблю пельмені по іншому. І вся фішка в томленном луці і вершковому маслі в начинці, як це може бути не смачно, НЕ МОЖЕ😁🙌🏻 неодмінно відправляйте в скарбничку і обов’язково спробуйте👌🏻 Нудними ваші пельмені більше не будуть ніколи.
Інгредієнти
Отже для начинки нам знадобляться:
500 грам фаршу телятини (з часткою жиру 20%)
2 червоних цибулини середнього розміру
70 мл білого сухого вина
50 грам вершкового масла
1,5 год л солі
Чорний перець за смаком
Можна за бажанням додати яловичий бульйон в брикеті, тоді не додавайте сіль, так як вона вже є в бульйоні)
Знову за бажанням можна експериментувати і додати пару ложок соєвого соусу і менше солі
⠀
Для тіста:
1 яйце
120 мл молока
1 год л солі
300 грам борошна
Пельмені з телятиною і червоним цибулею покроковий рецепт
1. Замішуємо тісто. Збиваємо яйце з сіллю, додати тепле молоко, і поступово починаємо додавати борошно. Борошна більше не знадобитися точно, можливо трохи менше. Замішуємо тісто, воно не повинно липнути до рук. Тісто виходить дуже м’яке і еластичне. Закутуємо в плівку і даємо відпочити. Червоний цибулю чистимо, розрізаємо навпіл, нарізаємо півкільцями і розрізаємо ще раз пополам.
2. На сковороду кладемо 1 ст ложку вершкового масла з гіркою, розігріваємо і викладаємо цибулю. Обсмажуємо 5 хвилин додаємо вино, перемішуємо і тушкуємо на вогні трохи менше середнього до повного випаровування вина. Вимикаємо і остуджуємо. У фарш додаємо теплий цибулю, сіль (або бульйон), вершкове масло кімнатної температури і все гарненько вимішуємо до однородности.
3. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 2-3 мм (я люблю тонке тісто), беремо склянку діаметром 3,5-4 см, вирізаємо кола. Всередину кожного кола кладемо чайну ложку начинки з гіркою, складаємо навпіл, защипуємо краю, з’єднуємо і защипуємо кончики.
4. Варимо в підсоленій воді (туди бажано кинути лавровий лист і 5-6 шт чорного перцю горошком і налити 1 ст. ложку оливкової олії). Коли пельмені спливуть, варимо 5 хвилин і вимикаємо. Подаємо зі сметаною або йогуртом.