Пісочне печиво для зефиросендвичей

Рецепт пісочного печива для зефиросендвичей 🎈. Ці зефірні сендвічі ми робили ще в 2016 році 😍. Зефір чудово поєднується з цим печивом. Виходить неймовірна смакота.

Інгредієнти

-200г вершкового масла (дуже ВАЖЛИВО: візьміть гарне масло, 82.5%)
-1шт Яйце куряче
-335г борошна
-130г цукрової пудри
-1ч.л. розпушувача
-щіпка солі

Пісочне печиво для зефиросендвичей покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти дістати з холодильника заздалегідь. Перед приготуванням вони повинні бути кімнатної температури. Змішайте міксером на середній швидкості всі компоненти, крім борошна, в однорідну гладку масу (на планетарному міксері використовую насадку «лопатка», а на ручному віночками). Всипте борошно, продовжуйте мешать10-20 секунд, поки не вийдуть крихти. Руками зліпити крихти в м’який грудку. Вам напевно захочеться додати трохи більше муки.

2. Сдержитесь, не додавайте. Покладіть тісто в холодильник на 2-3 години. Воно стане щільним і еластичним. Також можна спочатку розкачати тісто, а охолодити вже перед випічкою. ⠀ Працюємо ТІЛЬКИ з холодним тестом. Як тільки відчуваєте, що воно нагрілося у вас в руках, надсилайте на холодильник.
3. Це тісто відмінно підійде для випічки тарти з ягідною начинкою. ⠀ Притрушуємо злегка робочу поверхню борошном і розкачуємо звичайної качалкою. Якщо бажаєте, можна накрити пергаментом при розкочуванні. Але я так не роблю. ⠀ Для зефирных сендвічів використовую вирубку розміром 60мм. Товщина готових печива близько 5мм. ⠀

4. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів (режим «верх/низ»). Випікаємо 8-13 хвилин (залежить від духовки, товщини печива…). Печиво повинне залишитися світлим. Коли воно гаряче дуже м’яке і крихке. Але коли охолоне – стане таким, як треба. ⠀ Це мій найулюбленіший рецепт для пісочки 😍.