Пісочне тісто Сюкре для тарти і тарталеток

Як зробити пісочне тісто Сюкре для тарти і тарталеток рецепт простий для ідеальних тарти. Я пропоную Вам поринути у світ цього чудового десерту , але перед початком необхідно розібратися з самим головним – з основою . Ділюся з Вами рецептом і всіма нюансами приготування.

Інгредієнти

На 10 тарти діаметром 10 см:

300 грам вершкового масла
190 грам цукрової пудри
60 грам мигдального борошна
116 грам яєць
500 грам пшеничного борошна
1/3 год. ложки солі

Пісочне тісто Сюкре для тарти і тарталеток покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло розтираємо з цукровою пудрою і мигдальною борошном, додаємо пшеничне борошно і вимішуємо до стану крихти. Вводимо яйця, замішуємо м’яке тісто , воно не липне до рук. Розкачуємо з допомогою качалки з обмежувачем в тонкий рівномірний пласт товщиною 2-2.5 мм. Можна розкочувати між аркушами паперу. З цієї кількості виходить два пласта розмірами 30 на 40 див. Прибираємо на 6-8 годин в холодильник.

2. Навіть якщо через 2 години тісто охололи , не починаємо з ним працювати , вона повинна не просто замерзнути , але і просушитись. Формою вирізаємо дно, ріжемо 2 пласт на довгі смужки і робимо бортики. Обрізаємо гострим ножем. Більш гладкий зріз буде , якщо зробити високий борт, прибрати на 20 хвилин у холодильник і потім тільки подрезать.

3. Важливо: -працюємо швидко, через 20 хвилин тісто тане і таке використовувати не можна -притискаємо бортики і до дна і боків форми, але не вдавлюємо , інакше вони просто не вийдуть з форми. Охолоджуємо ще 6-8 годин у холодильнику або 2-3 години в морозилці. Ставимо випікатися в добре розігріту духовку при температурі 170 градусів до золотистого цвета.

4. Також можна змастити розтопленим какао після випічки маслом для блиску і ізоляції від водянистих начинок. Якщо бортики сповзають: – тісто дуже тонко раскатано. – не досить охолодили тісто. – занадто низька температура, тісто не дбає, а тане. Підніміть температуру на 10 градусів. Якщо дно відходить від бортиків – не прилипили бортики до дна , а зафіксували їх вище. Будьте внимательны.

5. Зберігати тарти після випічки можна при кімнатній температурі, так і в морозилці. Після морозилки обов’язково прогріти 10-15 хвилин при 160 градусах для хруста.

Відео рецепт 👇