Пісочний пиріг тарт з полуницею та заварним кремом в духовці за рецептом Джулії Чайлд 🍓 За останній місяць 4 людини попросили мене допомогти їм знайти рецепт цього тарта, а адже я публікувала його аж 2 роки тому! Готується він дуже просто, а цей заварний крем хочеться з’їсти просто ложкою. 😍
Інгредієнти
Я готувала тарт 16 см в діаметрі
ПІСОЧНЕ ТІСТО:
▫️100 гр борошна
▫️40-50 гр цукрової пудри
▫️ ⅛ ч. л. розпушувача
▫️40 гр холодного вершкового масла
▫️1 ст. л. рослинного масла
▫️1 яйце
Тесту вистачить на тарт до 20 см
⠀⠀
ЗАВАРНИЙ КРЕМ:
▫️2 жовтки
▫️65 гр цукру
▫️25 гр борошна
▫️160 мл молока
▫️½ ст. л. вершкового масла
▫️1 – 2 ст. л. куантро / коньяку
Крему вистачить на тарт 16 см в діаметрі і 2 см у висоту, піде весь.
Пісочний пиріг тарт з полуницею та заварним кремом покроковий рецепт
1. ПІСОЧНЕ ТІСТО:
Розтираємо кінчиками пальців все, крім яйця до дрібної крихти. Додаємо яйце, перемішуємо. Розтираємо на робочій поверхні від себе до повного об’єднання інгредієнтів. Загортаємо в пергамент або харчову плівку і прибираємо в холодильник або морозилку до повного застигання масла (~2 години).
⠀
Швидко розминаємо тісто розкачуємо, укладаємо у форму. Щільно притискаємо фольгу і всипаємо вантаж. Випікаємо при температурі 190°C 5-6 хвилин з вантажем. Виймаємо вантаж, наколюємо дно виделкою, випікаємо ще 8-10 хвилин до рум’яного дна.
Розтираємо кінчиками пальців все, крім яйця до дрібної крихти. Додаємо яйце, перемішуємо. Розтираємо на робочій поверхні від себе до повного об’єднання інгредієнтів. Загортаємо в пергамент або харчову плівку і прибираємо в холодильник або морозилку до повного застигання масла (~2 години).
⠀
Швидко розминаємо тісто розкачуємо, укладаємо у форму. Щільно притискаємо фольгу і всипаємо вантаж. Випікаємо при температурі 190°C 5-6 хвилин з вантажем. Виймаємо вантаж, наколюємо дно виделкою, випікаємо ще 8-10 хвилин до рум’яного дна.
2. ЗАВАРНИЙ КРЕМ:
Збиваємо яйця з цукром до світлої густої маси. Додаємо борошно, слідом вливаємо гаряче молоко. Варимо на середньому вогні до загусання крему. Знімаємо з вогню, додаємо масло, потім куантро. Даємо крему остыть.
Збиваємо яйця з цукром до світлої густої маси. Додаємо борошно, слідом вливаємо гаряче молоко. Варимо на середньому вогні до загусання крему. Знімаємо з вогню, додаємо масло, потім куантро. Даємо крему остыть.
3. ЗБІРКА:
Полуниця / малина 🍓 Викладаємо крем основу для тарта, зверху викладаємо полуницю. Трохи охолоджуємо і насолоджуємося! Крем в цьому тарте не дуже стійкий, краще всього робити у вигляді тарталеток. Стійкий варіант для красивих розрізів є декількома постами ранее.
Полуниця / малина 🍓 Викладаємо крем основу для тарта, зверху викладаємо полуницю. Трохи охолоджуємо і насолоджуємося! Крем в цьому тарте не дуже стійкий, краще всього робити у вигляді тарталеток. Стійкий варіант для красивих розрізів є декількома постами ранее.
Відео рецепт 👇