Пісочний пиріг Тарт з заварним кремом і ягодами простий рецепт 🍓 Нещодавно у мене з’явилася кошик лісової суниці і я захотіла знайти їй гідне застосування. Першим, про що я подумала, був тарт з заварним кремом. У мене був схожий рецепт з заварним кремом з борошном пару років тому. На цей раз я зробила варіант з желатином і він вийшов чудовий! Крем дуже ніжний, але стійкий, ідеально підходить для свіжих ягід.
Інгредієнти
Тарт діаметром 16 см
Для пісочного тіста:
▫️50 гр вершкового масла (дістати з холодильника за 2 години)
▫️50 гр цукрової пудри
▫️30 гр яйця
▫️1 гр солі
▫️125 гр борошна
Для заварного крему:
▫️160 мл молока
▫️2 жовтки
▫️40 гр цукру
▫️Ваніль / ванільна паста
▫️3 гр желатину (сила 120 блум)
▫️50 гр вершкового масла (дістати з холодильника за 2 години)
🍓 Свіжі ягоди (суниця, малина, полуниця)
Пісочний пиріг Тарт з заварним кремом і ягодами покроковий рецепт
1. Для пісочного тіста:
❶ Збиваємо м’яке вершкове масло з цукровою пудрою і яйцем
❷ Просіваємо борошно і розтираємо тісто підставою долоні від себе на робочої поверхні до об’єднання інгредієнтів.
❸ Загортаємо і прибираємо в холодильник на 2 години.
❹ Холодне тісто швидко розминаємо руками, щоб воно стало більш пластичним і розкачуємо на присипаної борошном поверхні в тонкий пласт.
❺ Переносимо на скалці в кільце для тарта, притискаємо до бортикам, по бортах викладаємо фольгу і наколюємо дно виделкою.
❻ Випікаємо при температурі 160°C, поки дно не стане рум’яним, на це піде приблизно 15 минут.
❶ Збиваємо м’яке вершкове масло з цукровою пудрою і яйцем
❷ Просіваємо борошно і розтираємо тісто підставою долоні від себе на робочої поверхні до об’єднання інгредієнтів.
❸ Загортаємо і прибираємо в холодильник на 2 години.
❹ Холодне тісто швидко розминаємо руками, щоб воно стало більш пластичним і розкачуємо на присипаної борошном поверхні в тонкий пласт.
❺ Переносимо на скалці в кільце для тарта, притискаємо до бортикам, по бортах викладаємо фольгу і наколюємо дно виделкою.
❻ Випікаємо при температурі 160°C, поки дно не стане рум’яним, на це піде приблизно 15 минут.
2. Для заварного крему:
❶ Збиваємо жовтки з цукром, молоком і ваніллю на водяній бані до 84°C, потім охолоджуємо до 60°C.
❷ Листової желатин замочуємо в холодній воді на кілька хвилин, віджимаємо і вводимо в крем 60 градусів.
❸ Коли крем охолоне до 30°C додаємо вершкове масло кімнатної температури і пробиваємо заглибним блендером.
❹ Виливаємо крем основу для тарта і прибираємо в холодильник на 2 години і викладаємо свіжі ягоди, у мене суниця.
Ягоди можна викласти, коли крем схопився наполовину, щоб вони прилипли до поверхности.
❶ Збиваємо жовтки з цукром, молоком і ваніллю на водяній бані до 84°C, потім охолоджуємо до 60°C.
❷ Листової желатин замочуємо в холодній воді на кілька хвилин, віджимаємо і вводимо в крем 60 градусів.
❸ Коли крем охолоне до 30°C додаємо вершкове масло кімнатної температури і пробиваємо заглибним блендером.
❹ Виливаємо крем основу для тарта і прибираємо в холодильник на 2 години і викладаємо свіжі ягоди, у мене суниця.
Ягоди можна викласти, коли крем схопився наполовину, щоб вони прилипли до поверхности.
3. Готово!
Відео рецепт 👇