Пісочний пиріг з сиром і абрикосами в духовці

Пісочний пиріг з сиром і абрикосами в духовці простий рецепт 🍑 Це пиріг доведеться Вам за смаком, якщо ви любите сирну випічку – запіканки, сирники або сочні ❤️

Інгредієнти

Діаметр форми 22-24 див.

Пісочна основа.
Масло вершкове 110 гр
Цукрова пудра 70 гр
Борошно 250 гр
Розпушувач 5 гр
Яйце с1 – 1 шт
Сіль щіпка

Сирна начинка.
Сир 9% – 400 гр
Вершки 33-35% – 120 гр
Яйце – 2 шт
Цукор – 70 гр
Абрикоси – 8-10 шт

Пісочний пиріг з сиром і абрикосами в духовці покроковий рецепт

1. Пісочна основа.
Масло кімнатної температури збити міксером з цукровою пудрою і сіллю приблизно хвилину. Додати яйце і збити до однорідності. Додати борошно, можна спочатку збити міксером, а далі вимісити тісто руками. Невеликий шматочок тесту (30-40 гр) відокремити і прибрати в морозилку. Рівномірним шаром викласти пісочну основу у форму, оформляючи бортик. Наколоти виделкою і прибрати в холодильник.
2. Сирна начинка.
Сир з яйцем і цукром пробити заглибним блендером до рівномірної консистенції без грудочок. Додати вершки і перемішати силіконової лопаткою. Нарізати абрикоси на часточки (я разрезалась кожен на 8 частин, можна на 6).
3. Дістати форму з основою з холодильника, вилити на неї сирну суміш і розкласти абрикоси. Натерти заморожений шматочок тесту на крупній тертці зверху. Випікати пиріг в розігрітій до 160 градусів духовці 50-60 хвилин. Пиріг готовий 😍
4. P. S. Сир вибираємо приємний на смак, не кислий, без надлишкової сироватки. P. P. S. Якщо у Вас немає зануреної блендера, то краще буде протерти сир через сито, а потім змішати всі інгредієнти міксером на невеликій швидкості.😉