Плетені булка з гарбузом

Як смачно зробити Плетені булка з гарбузом простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Великий гарбузовий плюх. Баста, карапузики! Сподіваюся, цю гарбузову зміну я відтрубив. Фінальна крапка в цій серії рецептів – кекс, закручений волею доль і досвідченими руками спеціаліста, розуміє, що вона робить.
Я тільки відсвічував у камери і пускав слину. Плюх вийшов якісний: великий, м’який, дуже гарбузовий і був з’їдений за пару днів. Завжди ставлюся з підозрою до солодкого з гарбузом. Не по-людськи це якось. Але тут втягнувся і отримав насолоду. Традиційно, перед тим як прочитати рецепт, поставте лайк. Вам не складно, а мені приємно.

Інгредієнти

Підготовка 10 хв
Очікування 2 години
Приготування 20 хв
Загальний час 2 години 30 хв

На 1 кексову форму 20х12 см:
Для тесту
– 250-300 г борошна
– 50 р цукру
– 1,5 ч. л. сухих дріжджів
– 60 мл теплого молока
– 1 яйце + 1 жовток
– 1/2 ч. л. солі
– 85 г м’якого вершкового масла

Для начинки
– 150 г гарбузового пюре
– 45 г цукрової пудри
– 30 г вершкового масла
– 1 ч. л. спецій для гарбузового пирога
– простий цукровий сироп

Плетені булка з гарбузом покроковий рецепт

1. В глибокій мисці змішайте половину цукру, дріжджі і молоко, залиште на 10-15 хвилин до появи піни. Додайте цукор, що залишився, яйце, жовток, сіль і 250 г борошна. Зберіть тісто в грубий шар. Озброїтеся міксером з насадкою “гак”. Але обов’язково, але з ним удобнее.

2. Почніть вимішувати шар тіста, додаючи вершкове масло 1 ст. л. Тісто має стати однорідним і зібратися в кому. Якщо не збирається, підсипати борошно 1 ст. л. Однорідне м’яке тісто покладіть в миску і приберіть в тепло на 40-50 хвилин. У цей час приготуйте начинку: розтопити вершкове масло і змішати все ингредиенты.

3. На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто в великий прямокутник, рясно змастіть начинкою і закрутіть в рулет. Розріжте його навпіл і сформуйте плетінку. Приберіть в форму, накрийте рушником і залиште ще на 1 час.

4. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів 35-40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисточным методом. Готову гарячу плетінку рясно просочити сиропом, остудіть 10-15 хвилин і подавайте!

Відео рецепт 👇