Плов в мультиварці зі свининою

Як смачно зробити Плов в мультиварці зі свининою редмонд простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. По цьому рецепту виходить ідеальний розсипчастий плов. Головна умова – дотримуватися пропорції рису, масла і води. Так само важливо, щоб рис був пропарений. Посуд в якій будете готувати повинна бути з товстим дном. Краще готувати в казані або, як я, в мультиварці. М’ясо можна брати будь-який, я частіше готую з жирною свининою(з вирізкою) або курячим філе. Сьогодні готувала з вирізкою

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 145/6/6/17

М’ясо – 500 р
Рис – 500 г
Цибуля – 300 г
Морква – 300 г
Раст.олія – 100 мл
Вода – 750 мл
Паприка, куркума, зіра, сіль – за смаком
Лавровий лист – 3 шт.
За бажанням часник

Плов в мультиварці зі свининою покроковий рецепт

1. На добре розігрітому маслі обсмажуємо шматочки масла до золотистого кольору. Смажити потрібно на сильному вогні. Потім додаємо нарізану півкільцями цибулю. Смажимо до золотистого кольору цибулі. Моркву нарізаємо брусочками і відправляємо туди ж. Ще трохи обсмажуємо до м’якості моркови.

2. Додаємо куркуму, паприку і сіль(можна замість цих спецій додати приправу для плову). Наливаємо гарячу воду і тушкуємо 30 хвилин. Рис добре промиваємо кілька разів до прозорої води. Відправляємо рис до інших ингредиентам.

3. Додаємо зіру і лавровий лист. Накриваємо кришкою і готуємо до випарювання рідини. Якщо в мультиварці, то програма “плов” 45 хвилин. Потім, перемішуємо і збираємо плов в купку, як на видео.

4. Якщо готуєте в мультиварці, то закриваєте кришку і залишаєте ще на 30 хвилин в режимі “підігрів”. А якщо на плиті, то так само зібрали докупи, накрили глибокої скляній тарілкою цю купку і на слабкому вогні залишаємо на 30 хвилин. Приємного апетиту☺

Відео рецепт 👇