Плов з мясом, гарбузом і чорносливом за азербайджанською

Як приготувати смачний Плов з м’ясом, гарбузом і чорносливом за азербайджанською рецепт простий на сковороді. Сезон Гарбузів не можна пропустити, не приготувавши такий плов 🔥.

Інгредієнти

(на каструльку 2,5 л)

М’ясо (в ідеалі сушене,але можна і просте)- 300 гр
Цибуля ріпчаста-1 шт.
Рис-300 гр
Чорнослив – жменя
Гарбуз
Сіль і перець за смаком
Масло вершкове -2 ст л

Плов з м’ясом, гарбузом і чорносливом за азербайджанською покроковий рецепт

1. Я взяла сушене м’ясо, але тут розпишу як готувати з звичайним, так як сушене не у всіх є. І так в розігріте масло додати шматочки яловичини обсмажити на великому вогні, помішуючи, хвилин п’ять, щоб воно запечаталось. Потім додати пів склянки води і томити на слабкому вогні до випаровування жидкости.

2. Далі додати цибулю і смажити до золотистого кольору. Рис добре промити до прозорої води. Додаємо шарами : рис-гарбуз-чорнослив і так ,поки не закінчаться ці Продукты.

3. Посолити і залити воду на 1 см над загальною масою. Накрити кришкою і як тільки вода почне кипіти – зменшити на самий мінімальний і після випаровування рідини перевірити рис на готовність. Раджу обов’язково спробувати, це дуже смачно 🤤.

Відео рецепт 👇