Помадка цукерки з згущеного молока та шоколаду

Помадку зі смаком вершкового пива. Помадка цукерки з згущеного молока та шоколаду рецепт простий.

Інгредієнти

240 мл згущеного молока
180 г коричневого цукру
115г вершкового масла
2 ст л сиропу глюкози (йди кукурудзяного)
1 ст л екстракту ванілі
1 год л меленого імбиру
0,5 год л меленої кориці
40 мл темного рому або коньяку 200 г білого шоколаду

Помадка цукерки з згущеного молока та шоколаду покроковий рецепт

1. У каструлі змішати всі інгредієнти крім рому і шоколаду. Поставити на середній вогонь і варити до закипання, часто помішуючи.
Поки маса гріється, поламати шоколад на дрібні кубики.
2. Коли маса закипить, збільшити вогонь до середньо-сильного і варити постійно помішуючи 3-5 хвилин. Зняти з вогню, додати спочатку ром, потім шоколад. Перемішати до однородности.
3. Викласти у форму, попередньо змащену вершковим маслом. Моя 16×22 см – дає хорошу товщину помадки – близько 2 див. Дати застигнути кілька годин або ніч. Розрізати на кубики, подавати з чаем.