Як зробити найсмачніші Пампушки з яблуками простий рецепт.
Інгредієнти
20-24 шт.
200 р яблук, очищених і нарізаних дрібними шматочками
30 г цукру
½ ч. л. солі
½ ч. л. меленої кориці
цедра 1 лимона 🍋
170 г яблучного соку без цукру
100 г вершкового масла, нарізаного шматочками
170 г пшеничного борошна
200 г яєць (або 4 шт. категорії С1)
3 г розпушувача
30 г родзинок
1 л рафінованої рослинної олії
цукрова пудра для посипання
Пончики з яблуками покроковий рецепт
1. Яблука посипте цукром і сіллю, додайте корицю і цедру, перемішайте і відставте. Змішайте в сотейнику яблучний сік і масло, прогрійте, щоб масло повністю розтанула. Додайте відразу все борошно і перемішуйте, поки не утвориться гладке блискуче заварне тесто.
2. Перекладіть його в чашу міксера і остудіть, перемішуючи насадкою «лопатка». Поступово, у два-три прийоми, введіть яйця, чекаючи, коли попередня порція повністю втрутиться. Додайте розпушувач, перемішайте ще раз.
3. Поставте розігріватися олію на помірному вогні. Наша мета – 180С. Додайте в тісто родзинки і яблука без соку, перемішайте. Опускайте в розігріте масло шматочки теста.
4. Обсмажуйте пончики з обох сторін на помірному вогні до золотистого кольору. Готові перекладайте на паперовий рушник. Посипте цукровою пудрою, змішаною з корицей.
Відео рецепт 👇