Повітряні паски бріош з пухнастим м’якушкою простий рецепт в духовці. Якщо ви не встигли, то у вас ще є час приготувати ці. Зізнатися, я дуже сумніваюся в результаті – адже такий недовгий заміс, як так?!🤔 Але результат мене здивував! 😮 Паска вийшла з невагомим пухнастим м’якушкою; всім сподобався на смак, а ще за кілька днів залишився таким же м’яким.
А ще він простий у приготуванні, навіть для тих, хто рідко пече 🐣 ⠀ Холодне бродіння – все ж диво. ☺️👌 Можна приготувати зранку тісто, прибрати в холодильник, ввечері расстоять і спекти. А можна замішати ввечері, а вранці спекти. 👌 В цьому рецепті дуже бажано використовувати сильну борошно з високим вмістом білка (13-15 р).
А ще він простий у приготуванні, навіть для тих, хто рідко пече 🐣 ⠀ Холодне бродіння – все ж диво. ☺️👌 Можна приготувати зранку тісто, прибрати в холодильник, ввечері расстоять і спекти. А можна замішати ввечері, а вранці спекти. 👌 В цьому рецепті дуже бажано використовувати сильну борошно з високим вмістом білка (13-15 р).
Інгредієнти
•400 г борошна (50/50 в/с і сильна)
•3 яйця
•100 г молока
•15 свіжих пресованих дріжджів (або 5 г сухих)
•100 г цукру
•3 г солі
•160 г вершкового масла
•80-100 г наповнювача (у мене -в’ялена журавлина і білий шоколад)
⠀⠀
Скоринка:
•50 г білка
•75 г цукру
•35 г мигдальної муки
Повітряні паски бріош з пухнастим м’якушкою покроковий рецепт
1. Борошно ретельно розмішати з сухими дріжджами. Якщо дріжджі свіжі – растворишь в молоці з холодильника. Яйця розмішати з цукром, влити молоко, перемішати до розчинення кристалів. Всипати борошно, сіль. Почати заміс тіста ручним міксером (насадками-гаками) або планетарним. Як тісто об’єднається в кулю, почати поступово вводити м’яке масло. Продовжити заміс ~ 10 мин.
2. Тісто не стане ідеально гладким і нелипким, але з’являться ознаки еластичності. *Я в кінці замісу ввела шоколад і журавлину, перемішала на низькій швидкості. ⠀ Прибрати в миску, змащену краплею олії. Залишити на столі на 30 хв, потім скласти його, натягуючи поверхню (цього можна не робити). ⠀
3. Прибрати в холодильник на теплу полку – на 8-10 годин. ⠀ Дістати, залишити на столі на 30-40 хв. Може на цьому етапі ввести сухофрукти, шоколад. ⠀ Поділити на шматочки на припыленной борошном поверхні. Укласти у форми на 1/3, накрити від обвітрювання. ⠀
4. Розстойка при кімнатній температурі 2.5-3 години. ⠀ Паски зростуть в 2.5 рази, доростуть шапочкою до краю форми. ⠀ Можна нанести покриття перед выпеканием.
5. Скоринка:
Змішати всі інгредієнти. Нанести на расстоявшиеся кулич.
Змішати всі інгредієнти. Нанести на расстоявшиеся кулич.
6. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 30-35 минут.
Відео рецепт 👇