ПП горіховий торт “Естерхазі”🥰. Всім відмінного настрою і продуктивного дня 💪 Варіантів приготування цього тортика багато, я ділюся тим варіантом, який мені припав до душі 👍 Хто зберігає, прохання поставити будь-смайлик в коментах🤗
Інгредієнти
КБЖУ :192/9, 2/11/18,5
коржі (на форму 16 см):
✅Горіхи(фундук +волоський) – 130гр;
✅мигдальна Борошно(або рисова) – 50гр;
✅Білки-6шт;
✅Підсолоджувач за смаком;
✅Лимонний сік-1ч.л;
✅Розпушувач – 1ч.л
крем:
✅Рікотта-150гр;
✅Молоко-300мл;
✅Жовтки – 2шт;
✅Крохмаль-2ст.л;
✅Підсолоджувач за смаком;
верх:
✅Шоколад без цукру-90гр.
ПП горіховий торт “Естерхазі” покроковий рецепт
1. ПРИГОТУВАННЯ коржі : горіхи подрібнити, змішати з сухими інгредієнтами; Відокремити білки від жовтків (жовтки не знадобляться в коржах); Білки збити до піків з підсолоджувачем і лимонним соком; Акуратно ввести білки в суху масу, перемішати;
2. Випікати можна 2ма способами: 1) намалювати на пергаменті кола діаметром 16см (3 або 4 кола, в залежності скільки коржів ви хочете, якої товщини і на скільки вистачить тіста),розділити тісто на рівні частини, викласти на намальовані кола і випікати 10 хвилин при температурі 175 градусів, або: 2) виливаємо у форму, випікаємо 15-20 хвилин, остуджуємо і акуратно корж розрізаємо на кілька штук (3-4).
3. ПРИГОТУВАННЯ крем: Молоко, жовтки, підсолоджувач і крохмаль змішати, варити до загустіння, постійно помішуючи; Остудити крем і змішати з рікоттою; СКЛАДАННЯ : Корж-крем-корж – крем.
4. ПРИКРАСА ВЕРХ: Розтопити шоколад, через кондитерський мішок(або ложкою) намалювати кола і зробити малюнок як показано на відео. Прибираємо в холодильник на 5-7 годин (в ідеалі на ніч).