ПП сочні з сиром класичні і шоколадні з вишнею

Як зробити смачні ПП сочні з сиром класичні і шоколадні з вишнею рецепт. Сочні, один з моїх улюблених видів випічки, м’яке тісто і ніжний, свіжий сир всередині, ммм… Відмінний варіант для сніданку або перекусу, ну або в будь який інший час 😀 Варіантів цього рецепта величезна безліч, але цей мій найулюбленіший + він відмінно підходить якщо ви уважно слідкуйте за своїм харчуванням, тк в ньому немає цукру і надлишку жирів. У мене вийшло 10 шт.

Інгредієнти

– мука цільнозернові + борошно вівсяна ( або просто ваш улюблений вид борошна) 250-300 гр., я брала в пропорції 60:40,
– яйця, 1 ціле, і один жовток,
– олія 30 мл,
– сметана 10% 200-300 гр. дивлячись скільки у вас візьме борошно,
– розпушувач 2 ч. ложки,
– підсолоджувач на ваш смак.
– сіль 1 ч. ложка.

Це тісто на класичний варіант, для шоколадних додаємо 30 гр. какао порошку.

Начинка:
– сир 400 гр.,
– 1 яєчний білок,
– сметана-3-4 ст. ложки (якщо сир дуже сухий)
– предсластитель на ваш смак, я в сирні начинки люблю додавати липовий мед.

Для варіанту з вишей додаємо 120 гр вишні, якщо пощастило і у вас вона солодка, то підсолоджувач можна прибрати.

ПП сочні з сиром класичні і шоколадні з вишнею покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти для тіста кладемо в глибоку ємність і замішуємо м’яке тісто, воно повинно вийде дуже еластичним, але не прилипати до рук. Прибираємо його в харчову плівку і складаємо в холодильник відпочити хвилин на 30. Робимо начинку. Що стосується сиру, то беріть той, який вам нравится.
2. Але потрібно враховувати, що сир знежирений або з дуже низьким відсотком жирності може в процесі запікання трохи втратити смак. Я віддаю перевагу досить м’який сир, тк з крупно-зернистим складніше працювати, коли потрібно щось загорнути, беру зазвичай 40:60 2%+5% творог.

3. Складаємо всі продукти у велику ємність і добре вимішуємо, якщо маса вийшла зовсім рідкою можна додати пару ложок борошна або кукурудзяного крохмалю. Тепер все просто. Розкачуємо тісто завтовшки 4-5 мм Вирізаємо гуртки потрібного діаметру, і заворачивем начинку, я люблю закриті сочні, тому краї защипаваю. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці, приблизно 20-30 мин.