ПП сирний рулет з маком в духовці простий рецепт в духовці. Ніжне, пористу, сирне тісто і мнооого вологою, макової начинки! Дуже смачний рулет! При цьому, не шкодить фігурі і вашому здоров’ю.
Інгредієнти
КБЖУ на 100 гр 242/12/12/22
Для тіста:
1. Сир (5%) – 150 гр
2. Борошно рисова – 100 гр
3. Борошно вівсяна – 25 гр
4. Яйце (С0) – 1 шт
5. Оливкова олія – 2 ст. л
6. Розпушувач – 1 ч. л
7. Вода – 170 мл
8. Сода – 1/3 ч. л
9. Цукрозамінник за смаком
10. Ванільний екстракт – кілька крапель
Для начинки:
1. Мак – 100 гр
2. Вода – 170 мл
3. Білок 1 яйця
4. Цукрозамінник за смаком
ПП сирний рулет з маком покроковий рецепт
1. Збити яйце до пишної піни. Потім додати сир, сах. зам, оливкову олію, соду і ванільний екстракт і ще раз збити. В окремій мисці змішати 2 види просіяного борошна і розпушувач. Додати сухі інгредієнти до рідких і перемішати – повинна вийде велика крихта, не пугайтесь.
2. Пересипаємо на силіконовий килимок і замішуємо тісто руками, без фанатизму, просто до однорідності, інакше тісто буде тугим! Тісто повинне вийти еластичним, м’яким і не забитим борошном. Зібрати тісто в кулю, обернути харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі хвилин на 15-20. У цей час приготувати начинку:
3. Мак залити водою, додати сах.зам і відправити на середній вогонь, постійно помішуючи, поки вода не випарується, потім остудити. До остигнула начинку додати білок 1 яйця і перемешать.
4. Рештою жовтком можна змастити рулет перед випіканням (за бажанням). Розкачати тісто в пласт товщиною 3-4 мм і рівномірно розподілити начинку, залишаючи невеликі відстань краев.
5. Згорнути рулет і відправити випікатися в розігріту до 175° духовку на 20-25 хвилин (шпажка повинна виходити сухою). Трохи остудити, нарізати на порційні шматочки і подавати!