ПП Ягідний пиріг з вишнею замороженим і агар агаром рецепт простий в духовці. Всього 116 ккал на 100 гр. Сирна основа і вишневе желе – дуже легкий і смачний десерт😌
⠀
⠀
Інгредієнти
Основа.
▪️Сир 2% – 100 гр.
▪️Яйце – 1 шт.
▪️Підсолоджувач – 5 гр PrebioSweet.
▪️Борошно рисова ц/з – 50 гр.
▪️Борошно вівсяна – 50 гр.
▪️Розпушувач – 5 гр.
Начинка.
▪️Вишня заморожена – 400 гр.
▪️Агар-агар – 3 гр. (сила гелю 900)
▪️Вода – 30 мл
▪️Підсолоджувач – 5 гр. PrebioSweet.
КБЖУ на 100 гр. – 116/6/1,8/19.
На весь пиріг (650 гр) – 39/12/126.
ПП Ягідний пиріг з вишнею та агар агаром покроковий рецепт
1. Сир протерти через сито, додати яйце і підсолоджувач, змішати до однорідності. Об’єднати борошно і розпушувач. ⠀ В 2-3 етапи додати суміш сухих інгредієнтів і замісити тісто. Воно повинно вийти м’яким і еластичним. ⠀
2. Присипати поверхню борошном і розкачати коло товщиною ~0,5 див. Перекласти тісто у форму, підрівняти бортики, дно наколоти виделкою. ⠀ Духовку попередньо розігріти до 180 С. Відправити основу випікатися на 15-20 хвилин. ⠀ Готовій основі дати остыть.
3. Начинка.
Агар-агар залити водою. Вишню розморозити, довести до кипіння. Додати набряклий агар до ягід і проварити на невеликому вогні ще 1-2 хвилини. Перекласти начинку з сотейника і дати трохи охолонути при кімнатній температуре.
Агар-агар залити водою. Вишню розморозити, довести до кипіння. Додати набряклий агар до ягід і проварити на невеликому вогні ще 1-2 хвилини. Перекласти начинку з сотейника і дати трохи охолонути при кімнатній температуре.
4. Коли маса почне гуснути, перекласти начинку в готову основу і прибрати в холодильник. Приблизно через годину начинка загусне і пиріг готов.