Пряниковий будиночок своїми руками

Як смачно зробити Пряниковий будиночок своїми руками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. (Christmas atmosphere✨) !параметри будиночка в сантиметрах в актуальних сторіс «пряниковий будиночок»

Інгредієнти

Тісто:
170 гр мед
100 гр цукор (я використовувала 50 гр тростинного та 50 звичайного)
1,5 ч. л імбир спеція
2 ч. л. кориця
1 ч. л мускатний горіх
9 гр сода
130 гр вершкове масло
1 яйце
360 гр борошно (може знадобитися трохи менше або трохи більше)

Глазур (айсинг):
– я використовувала готову суміш для айсинга.
Пропорції: 400 гр. суміші на 75гр води.

Пряниковий будиночок своїми руками покроковий рецепт

1. Тісто: Приготування тіста схоже на медове, мед і цукор в сотейнику розтоплюємо до розчинення цукру, додаємо всі спеції, перемішуємо. Вводимо соду, маса почне активно збільшуватися, так має бути, на плиті перемішуючи, тримаємо масу до більш темного кольору. В кінці кидаємо масло, чекаємо поки растопится.

2. Медову масу переливаємо в окрему миску і нехай охолоне. Вмішуємо одне яйце. Далі просіваємо борошно, може знадобитися трохи менше або трохи велике зазначеної кількості, тісто повинне вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук, не забийте тісто борошном. Тепер за параметрами будиночка, вирізаємо всі части.

3. розкачуємо Тісто досить тонко. У вас вийде 2 торця будинку, 2 стіни, 2 частини даху і підкладка (22 см приблизно) Я накреслила всі деталі на папері А4 за допомогою лінійки і вирізала, коли будете вирізати тісто за трафаретом, гарненько посипте борошном або змастіть рослинною олією папір, або обкладіть харчовою плівкою, а то прилипне до тесту.
4. Я ще вирізала віконця, після випічки залила їх изомальтом, як ніби скла. Після випічки кожну деталь якщо є не рівності, приминаем рушником, що б випросталась. Випікаємо при 180° 9 хвилин Всі стінки повинні вийти прямими і твердими. Для айсинга (глазурі) я використовувала готову суміш для айсинга.

5. Її просто потрібно розвести з водою і збити міксером пару хвилин. Пропорції: 400 гр. суміші на 70 гр води. Води не переборщіть, так само дивіться на консистенцію, вона повинна бути як на відео, в’язка. Перекладаємо в кондитерський мішок Спочатку всі деталі будиночка декоруємо, дайте волю уяві, чекаємо 15-12 хвилин поки застигне глазурь.

6. Потім збираємо. На підкладку спочатку встановлюємо торець і стінку, всі краю рясно промазывайте айсингом, не багато тримаємо руками, що б конструкція стабілізувалася, таким же чином збираємо інші деталі, мажемо – чекаємо далі собираем.

7. Пам’ятайте, що ваш айсинг, як клей. Будиночок можна зберігати при кімнатній температурі близько 10 днів, з ним нічого не станеться:) happy new year!

Відео рецепт 👇