Сьогодні приготуємо Шапки Діда Мороза з пташиного молока на Новий Рік рецепт простий! Дуже ніжний і смачний десерт!
Інгредієнти
на 6 шт (діаметр 6,5 см). У мене залишилося багато зайвого суфле, тому порцію я трохи зменшила.
вершкове масло 82,5% 75 р
згущене молоко 40 р
білки 2 шт
цукор 150 г
сироп глюкози 55 р
вода 90 р
агар агар (900) 5 р
маршмелоу (для бубончика і обідка)
желатин 6 р
вода 36 г(желатин)
білок 1 шт
сироп глюкози 15 р
цукор 55 р
вода 30 р
глазур
шоколад білий-100 г
какао масло 15 г (можна пропустити)
барвник
кокосова борошно або стружка
Пташине молоко Шапка Діда Мороза на Новий Рік покроковий рецепт
1. Шоколад розтопити і додати розтоплене какао масло (якщо є). Пофарбувати шоколад жиророзчинних барвником. Покрити форму з півсферами шоколадом, використовую широку кисть. Поставити в морозильну камеру на 2-3 хвилини і зробити 2 і 3 слой.
2. Суфле.
Вершкове масло кімнатної температури збити і потроху додати згущене молоко. Відставити в сторону. У сотейнику змішати цукор, агар, глюкозу, воду і поставити на середній вогонь. Паралельно починаємо збивати білки на середній швидкості. Коли сироп досяг 100 градусів збільшити швидкість до максимальної. Сироп варити до 110 градусів. Готовий сироп влити тонкою цівкою в білки. Продовжувати збивати поки маса не охолоне до 45 градусів. Потім додати масляний крем. і збити до однорідності. Суфле перекласти у форму і дати застигнути в холодильнику хвилин 15.
Вершкове масло кімнатної температури збити і потроху додати згущене молоко. Відставити в сторону. У сотейнику змішати цукор, агар, глюкозу, воду і поставити на середній вогонь. Паралельно починаємо збивати білки на середній швидкості. Коли сироп досяг 100 градусів збільшити швидкість до максимальної. Сироп варити до 110 градусів. Готовий сироп влити тонкою цівкою в білки. Продовжувати збивати поки маса не охолоне до 45 градусів. Потім додати масляний крем. і збити до однорідності. Суфле перекласти у форму і дати застигнути в холодильнику хвилин 15.
3. Маршмеллоу.
Желатин замочити в холодній воді на 15 хвилин. У сотейнику змішати сироп глюкози, цукор, воду і поставити на невеликий вогонь. Варити до 110 градусів. Паралельно збити білок на середній швидкості. Готовий сироп влити до білка тонкою цівкою і продовжити збивати. Розпущений желатин поступово влити до збитого з сиропом белку.
Желатин замочити в холодній воді на 15 хвилин. У сотейнику змішати сироп глюкози, цукор, воду і поставити на невеликий вогонь. Варити до 110 градусів. Паралельно збити білок на середній швидкості. Готовий сироп влити до білка тонкою цівкою і продовжити збивати. Розпущений желатин поступово влити до збитого з сиропом белку.
4. Збивати ще секунд 30 і вилити масу в форму(півсфера 2,5 см), змащену рослинним маслом без запаху. Відсадити маршмеллоу по краю півсфери з пташиним молоком. Дістати з маршмеллоу форми і з’єднати в кулю. Куля і борт з маршмеллоу обсипати кокосовою стружкою. Куля підрізати ножицями і встановити на півсфері з пташиним молоком.