Пухові булочки з вареним згущеним молоком

Пухові булочки з вареним згущеним молоком простий рецепт в духовці. Показую як просто сформувати красиву булочку, щоб начинка не витікала👌

Інгредієнти

(на 10-12 шт)

✅Тепле молоко – 150 мл
✅Цукор – 100 гр
✅Дріжджі – 1,5-2 ч. л
✅Ванілін – 1 пакетик
✅Сіль – 1/2 ч. л
✅Вершкове масло – 70 г (розтопити)
✅Яйця – 1 шт (і 1 жовток для змазування)
✅Борошно – 400 гр
✅Рослинна олія – 1 ст. л

Для начинки:
✅Варена згущене молоко – 1 банку

Пухові булочки з вареним згущеним молоком покроковий рецепт

1. Робимо опару: До теплого молока (молоко беремо все за рецептом) відправляємо дріжджі, 1 ст. л цукру і 3 ст. л борошна (з загального обсягу продуктів), перемішуємо і залишаємо хвилин на 20. Повинна утворитися шапочка. Далі додаємо яйце, розтоплене вершкове (охолодити) масло, сіль, ванілін, цукор, що залишився і перемешиваем.

2. Поступово підсипаючи борошно, замішуємо тісто. В кінці замісу додаємо рослинне масло, ретельно вимішуємо, накриваємо серветкою і даємо тісту піднятися в теплому місці 1 годину. Далі розділяємо тісто на 10-12 частин, кожну підкочуємо в шар.
3. Розкочуємо качалкою, викладаємо на край начинку, загортаємо і гарненько защипуємо. Вільний край тіста нарізаємо смужками і і скачуємо в трубочку, формуючи рогалик як на відео. Щоб булочки не заветрились при расстойке змастіть їх жовтком відразу, а потім дайте піднятися 20 хвилин (можна накрити плівкою).

4. Майте на увазі, що булочки збільшаться вдвічі, тому відразу розкладіть їх на деку на достатній відстані. У мене вийшло 10 булочок на 1 лист, але можна зробити булочки трохи менше на 12 штук👌

5. Прибираємо булочки в розігріту духовку на 180 градусів. Час не засекала, якщо булочки зарум’янилися, значить готові. Пишні, смачні, ароматні. Приготуєте обязательно.

Відео рецепт 👇