Пиріг Бабушкіна Серветка з горіхами арахісом, цукром і корицею простий рецепт. Дуже смачний пиріг принесла 🤤, називається «Бабусина серветка»😀, дуже смачний і м’який пиріг, як булочка. Начинку можна робити з маком або з волоськими горішками, за вашим бажанням. Але з арахисами теж дуже смачно 🤤
Інгредієнти
Борошно – близько 3 склянок(+/-)
Молоко – 250 мл
Яйце – 1 шт.
Масло вершкове – 50 г
Дріжджі сухі – 9г
Цукор – 4-5 ст. л.
Сіль – 0.5 ч. л.
Яйце – для самазки пирога
Для начинки
Арахіс 300 м (можна волоські горіхи)
Цукор -100 р
Кориця-2 ч/л
Вершкове масло-120г
Так само можна робити макова начинка 👌
Пиріг Бабушкіна Серветка з горіхами, цукром і корицею покроковий рецепт
1. Дріжджі розчиняють з теплим молоком з маслом і цукром, додати яйця а потім додавати борошно. Борошно, як правило, відразу не додаємо, просіваємо поступово, стежимо за консистенцією тесту. Замішувати гладке не липке тісто. Тісто ставимо в тепле місце подниматься.
2. Готуємо начинку: арахіс (смажений) подрібнити, додати цукор, масло. По консистенції виходить маса, який можна буде змастити. Тісто підійшло. Розділити його на 4 рівні частини. Кожну частину по черзі розкачати в тонкий коло. Відразу ж викласти коло тесту на пергамент листа, де буде формуватися пирог.
3. Начинку розділити на 3 частини і одну частину викласти на коло тесту. Рівномірно розподілити, не доходячи до краю на 1 див. Накрити другим колом тіста і знову викласти начинку, так само третій і Накрити 4 колом розкатаного тіста, підрівняти краї. Виділити центр пирога склянкою або чашкой.
4. Досить серединку тільки намітити. Розрізати пиріг на 12-13 сегментів, не зачіпаючи виділений центр. Взяти два сегмента і перекрутити від центру в протилежні сторони за два рази. Тобто зробити два витка, а на третьому – закріпити, як показала на видео.
5. Дати пирогу піднятися в теплому місці, потім змастити збитим яйцем. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці. Пиріг повинен стати рум’яним і добре піднятися. Це дуже смачний і ніжний пиріг, обов’язково попробуйте.
Відео рецепт 👇