Пиріг Блонді з вишнею та шоколадом

Як зробити Пиріг Блонді з вишнею та шоколадом рецепт простий в духовці. І чого я тільки не пекла за весь час, але ось Блонді довгий час обходила стороною. Вагомих причин на то не було, просто не складалося… Так би і залишався цей рецепт в листі очікування, якщо б не випадкова картинка в Pinterest, що нагадала мені про це чудовий десерт. Блонді це по суті світлий аналог усіма улюбленої брауні, варіацій приготування існує декілька, буду ще експериментувати, ну а поки поділюся рецептом, за яким готувала в цей раз. Як і брауні Блонді повинен залишатися всередині трохи вологим, так що головне не пересушити. Додавати можна шоколад, горішки або ягоди, кому як подобається.

Інгредієнти

На 12 шт.

✔️Цукор – 90 г
✔️Коричневий цукор – 90 г
✔️Масло вершкове – 200 г
✔️Ванільний екстракт – 1 ч. л.
✔️Яйця – 2 шт.
✔️Борошно пшеничне – 200-210 р
✔️Сіль – щіпка
✔️Розпушувач – 5 р
✔️Шоколад білий – 100 г (у мене був з горішками)
✔️Вишня або малина

Пиріг Блонді з вишнею та шоколадом покроковий рецепт

1. Сильно розм’якшене масло з’єднати з двома видами цукру і збити міксером до однорідної кремоподібної маси. Потім по одному ввести яйця, продовжуючи збивати і ванільний екстракт. Борошно просіяти з розпушувачем, додати сіль, пересипати до решти інгредієнтів і перемешать.
2. Тісто виходить досить густе. Шоколад порубати на невеликі шматочки, додати до тесту, туди ж відправити ягоди, все акуратно перемішати. Дно і бортики квадратної або прямокутної форми застелити пергаментним папером, викласти на дно тісто і разровнять.
3. Випікати Блонді в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин. Головне його не пересушити, зверху образовуется золотава скоринка, а всередині пиріг повинен залишатися трохи влажным.