Пиріг дріжджова кулебяка з капустою тушкованою в духовці

Пиріг дріжджова кулеб’яка з капустою тушкованою класичний в духовці простий рецепт. Тоненьке повітряне мягенькое тісто, мнооого соковитою овочевої начинки і рум’яна кунжутна скоринка зверху 🥕🧅🥬 Вогонь пиріг 🔥 ⠀ Самий бюджетний з осінніх пирогів і самий простий з приготування! 👌 ⠀ Швидше готувати 🧑🍳 😉 ⠀ Для начинки (трохи начинки залишається, її можна просто їсти, а можна зробити тісто на подвійний рецепт, на 2 косички 😄)

Інгредієнти

500 г капусти
150 г моркви
150 г цибулі
60 г томат пасти
50-60 мл ростить масла
50 мл води
1 год л солі
всі спеції за бажанням:
1 год л сушеного часнику
1.5 ст л цукру
1/2 год л меленого чер перцю + лавровий лист
або будь-які інші улюблені спеції

Для тіста:
150 мл молока
2 ст л цукру
1 ч л сухих дріжджів
50 мл ростить масла
0.5 год л солі
280 г борошна
1 яйце для змащування
Кунжут для присипки

Пиріг дріжджова кулеб’яка з капустою тушкованою в духовці покроковий рецепт

1. Капусту дрібно нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати. У сковорідку / казан вилити масло, добре підігріти і викласти цибулю і моркву, обсмажити, помішуючи, 2 хвилини щоб вони стали м’якшими, додати томатну пасту, перемішати, влити воду і викласти капусту, все перемішати, накрити кришкою і тушкувати 5 минут.
2. Далі додати сіль, цукор і всі спеції, перемішати, накрити кришкою і тушкувати все разом 2-3 хвилини. Капустяної начинки дати охолонути. Готуємо тісто. У тепле молоко додати цукор, дріжджі, перемішати і залишити на столі на 15-20 хв для активації дрожжей.
3. В глибоку чашу викласти підійшла дрож. масу, сіль, ростить масло, всипати просіяне борошно, перемішати інгредієнти ложкою і замісити еластичне тісто.Тісто можна замісити руками (10 хв) або в планетарному міксері насадкою «гак» (4-5 хв).
4. Тісто скатати в кулю, викласти у змащену ростить маслом чашу, накрити рушником і залишити в теплому місці на підйом, на 1-1.5 години. Тісто обім’яти, розкачати на пергаменті качалкою в прямокутний або овальний пласт 3-4 мм, на середину пласта розкласти по всій довжині начинку.

5. Вільні краї тіста нарізати на смужки шириною 1.5 див. Покласти хрест-навхрест. Плетінку на пергаменті перенести на деко, накрити рушником і дати постояти 20 хв. Змастити взболтанным яйцем, присипати кунжутом і поставити в розігріту до 180 °C духовку на 30-35 мин.