Пиріг КІШ з червоною рибою, брокколі, сиром і сметанною заливкою

Як зробити смачний Пиріг КІШ з червоною рибою, брокколі, сиром і сметанною заливкою рецепт простий в духовці! ⠀ Це ну дуже смачний ситний пиріг на пісочному тісті з ніжною і соковитою начинкою, до келиха вина для дружніх зустрічей або як повноцінний обід для сім’ї 🥦🐟🧀🥛🥧👌 ⠀ У мене сьомга, ви можете замінити на будь-яку іншу рибу, навіть білу, брокколі можна замінити на шпинат, можна додати будь-які інші улюблені овочі (овочі попередньо обсмажити), зелений горошок, начинку кіша можна зібрати по своєму смаку!😉

Інгредієнти

Рецепт пирога на форму 22 см діаметром.

Для тіста:
250 г борошна
120 г слив масла
2 жовтки курячих яєць
1/4 год л солі
2.5 ст л холодної води

Для начинки:
350 г сирої риби, свіжої або разморож (у мене сьомга)
250-300 г свіжої або заморож броколі
120 г напівтвердого сиру
1/2 год л солі
1 ст л лимонного соку

Для заливки:
3 яйця
300 г 20% сметани (можна замінити на жирні вершки)
1/2 год л солі

Пиріг КІШ з червоною рибою, брокколі, сиром і сметанною заливкою покроковий рецепт

1. В глибоку чашу просіяти борошно і нарізати кубиками вершкове масло, руками (або міксером з насадкою гак) перетерти в крихту. До крихті додати жовтки, перемішати і в кінці додати холодну воду, перемішати (я все роблю міксером) і зібрати тісто в кулю, вимішувати довго не потрібно. ⠀ Між двома листами пергаменту розкачати тісто качалкою в пласт діаметром приблизно 26-27 див. Намотати тісто на качалку (дивись відео у каруселі) і акуратно перенести пласт на форму, розподіливши руками по дну і бортикам.
2. Якщо тісто порветься – нічого страшного, шматочком тесту залатати дірку або пошматоване місце. Форму з тістом поставити в холодильник. ⠀ Начинка. Броколі відварити 4-6 хвилин, дістати і дати охолонути. Рибу очистити від шкірки і кісток, нарізати на невеликі шматочки, посолити, збризнути лимонним соком і перемішати. Сир натерти на крупній тертці. ⠀ Заливка. Яйця змішати зі сметаною і сіллю. ⠀
3. Збірка пирога. На пісочну основу викласти половину риби і половину брокколі, зверху присипати половиною сиру. Далі зверху викласти решту рибу і брокколі, залити заливкою і зверху викласти залишився сир. ⠀ Пиріг відправити в заздалегідь розігріту до 200 С духовку на середній рівень на 40-45 хвилин. У готового пирога будуть рум’яні пісочний краюшки і красива глянцева запечена скоринка зверху👌