Пиріг пісочний з ягодою і сметанною заливкою (чорниця, малина, червона смородина) простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
на діаметр 22-24 см:
Тісто:
Борошно 250 гр
Яйце 1 шт
Цукор 50 гр
Вершкове масло 100 гр
Сіль щіпка
Начинка:
Сметана 150 гр
Цукор 50 гр
Яйце 1 шт
Ягоди 200-250 гр
(у мене чорниця, малина, червона смородина)
Пиріг пісочний з ягодою і сметанною заливкою покроковий рецепт
1. Розтоплюємо вершкове масло, але не доводимо до кипіння. До олії додаємо сіль, цукор і перемішуємо. Потім додаємо 1 яйце і ще раз добре перемішуємо вінчиком. Додаємо борошно, вимішуємо тесто.
2. Збираємо тісто в кулю, перекладаємо в пакет і прибираємо в холодильник на 15 хвилин. Для начинки змішуємо сметану, яйце і цукор. Тісто Викладаємо у фору і розподіляємо, формуємо дно і бортики.
3. Це зручно робити за допомогою склянки. Наливаємо начинку і додаємо ягоди. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку при 180 градусах на 30-35 минут.
4. Даємо пирога повністю охолонути і тільки потім подаємо до столу.
Відео рецепт 👇