Ананасовий рай 🍍 Як зробити смачний Пиріг тарт Ананас Шоколад з пісочним тістом рецепт простий. У похмуру погоду дуже хочеться зібратися родиною, заварити міцний трав’яний чай і подати до столу ароматний десерт з тропічної теплою ноткою ☀️ Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом ананасову-шоколадного тарта 👌. 🍪 Розсипчаста пісочна основа. 🍍 Соковитий, яскравий ананас з трохи впізнаваною кислинкою. 🥥 І ніжний, шоколадно-кокосовий ганаш.
Інгредієнти
Форма 24,5х9,5 см
🍪 Пісочне тісто
75 гр вершкового масла 82,5%
2 жовтки
75 гр цукрової пудри
130 гр борошна
1/2 ч. л. розпушувача
🍍 Ананасова начинка
180 гр ананаса (я використовую заморожений)
1 ч. л. з гіркою кукурудзяного крохмалю
30 гр цукру
2 гр желатину (я використовую листовий. Якщо любите начинку більш щільну, то візьміть 3 гр)
🥥 Кокосовий Ганаш
70 гр молочного шоколаду
70 гр вершків (від 33%
2 ч. л. кокосової пасти
Пиріг тарт Ананас Шоколад з пісочним тістом покроковий рецепт
1. Жовтки змішуємо з сахпудрой, додаємо масло кімнатної температури і вводимо сухі продукти. Робимо пласт, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на годину. Розкачуємо, формуємо за формою, наколюємо часто виделкою і прибираємо в морозилку на 10 хв. Випікаємо при 160С спочатку з вантажем 12-15 хв, потім ще 10 хв без вантажу. Остуджуємо, дістаємо з формы.
2. 🍍 Ананасова начинка
Желатин замочити в холодній воді. У двох ст. л. соку ананаса розвести крохмаль, ананас розрізати на кубики злегка нагріти, додати цукор, сік з крохмалем і уварюють на малому вогні до загустіння і глянцевого кольору, розпустити в масі віджатий желатин. Викладаємо в пісочну основу, відправляємо в холод на стабилизацию.
Желатин замочити в холодній воді. У двох ст. л. соку ананаса розвести крохмаль, ананас розрізати на кубики злегка нагріти, додати цукор, сік з крохмалем і уварюють на малому вогні до загустіння і глянцевого кольору, розпустити в масі віджатий желатин. Викладаємо в пісочну основу, відправляємо в холод на стабилизацию.
3. 🥥 Кокосовий Ганаш
Вершки разом з пастою нагріваємо майже до кипіння і заливаємо порубаний на дрібні шматочки шоколад (якщо він не в каллетах), добре перемішуємо до однорідної маси і покриваємо наш тарт зверху. Відправляємо в холодильник на 2-3 години. Приємного апетиту 💕
Вершки разом з пастою нагріваємо майже до кипіння і заливаємо порубаний на дрібні шматочки шоколад (якщо він не в каллетах), добре перемішуємо до однорідної маси і покриваємо наш тарт зверху. Відправляємо в холодильник на 2-3 години. Приємного апетиту 💕