Торт муссовый Медовик з журавлиною

Як смачно зробити Торт муссовый Медовик з журавлиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Обсяг форми для збірки: 0,8 л

300 р готового універсального медового тіста

Для крему:
Сметана 20-25% : 150 р
Сир сирний: 120 р
Цукор дрібний: 50 р

Для ягідної прошарку:
Журавлина: 100 р
Цукор: 75 р
Вода: 50 р
Агар-агар: 1,5 м силою 900, або 3 г звичайного з мас-маркету.

Для Мусу:
Сметана 20-25%: 280 р
Сирний сир: 140 р
Цукор: 100 р
Ванілін: 1 р
Желатин dr Oetker: 5 -7 м (якщо сметана 20%)
Вершки 10-20%: 50 г

Торт муссовый Медовик з журавлиною покроковий рецепт

1. Тісто розділити на 3 частини, кожну розкачати досить тонко, зробити наколи виделкою, остудити і обрізати по лекалу. Залишки пустити на пряники /печиво Випекти коржі в протягом 3-4 хвилин до готовності, остудити на решітці. Приготувати крем: збити холодну сметану і сирний сир разом з цукром. Збірка коржів: Нижній Корж змастити кремом, перевернути і викласти на харчову плівку кремом вниз, потім викласти крем на верх коржа і накрити 2 -му коржем, промазати, накрити третім коржем, зверху нанести шар крема.
2. Обмазати краю. Накрити плівкою, залишити на 2 години, потім заморозити (~2 години) Приготувати наповнювач: Журавлину і цукор змішати в сотейнику, влити воду і довести до кипіння. Проварити 2-3 хвилини, розминаючи ягоди, перемішуючи до однорідності; всипати агар-агар, проварити і зняти з вогню. Теплу масу, розрівняти на харчовій плівці, підклавши дошку, надати форму за лекалом, охолодити і заморозити (~2 год).З плівки не знімати!
3. Приготування Мусу (перед збиранням). -Розігріти вершки в сотейнику до появи пари (темп не вище 80 градусів), всипати порошковий желатин, перемішати, дати набрякнути і ще раз ретельно перемішати до зникнення грудочок. За необхідності трохи підігріваючи суміш, але не доводячи до кипіння, до повного розчинення желатину. -Збити сметану і сирний сир з цукром і ваніліном протягом 3-4 хвилин на високій швидкості, влити тонкою цівкою тепле желатин з сливками.
4. Перемішати на невисокій швидкості міксера протягом хвилини, не збивати. 6.Збірка торта: Силіконову форму перевернути, встановити на тверду підкладку. Вилити 2/3 обсягу мусу, викласти заморожену заготівлю коржів, трохи вдавити в мус. Викласти заморожений ягідний наповнювач, перевернувши його на медові коржі, трохи притиснути та зняти пленку.
5. Вилити залишився мус, заповнити краю і закрити їм ягідний наповнювач. Залишки мусу (якщо будуть) остудити в формочці і віддати дітям 😜 Торт Заморозити протягом 6 годин. Перед подачею торт потрібно розморозити: відсунути по краях від силікон, перевернути торт на підставку, акуратно зняти форму зверху. Мені не вдавалося ідеально зняти всі три рази, форма дуже складна за рисунку.

6. Для маскування нерівностей припудрити торт цукровою пудрою, помолотої разом з апельсиновою цедрою і кардамоном. Вийде дуже тонкий смаковий акцент! Торт розморозити в холодильнику ~6 годин. Як варіант декору — відлити з білого шоколаду стільники і вкрасти верх торта.