Як зробити Пиріг Тарт з мусом з баклажанів, в’яленими томатами та сиром фета рецепт простий.
Інгредієнти
На форму для тарта 24-26 см
Тісто на вершковому сирі
сирний Сир вершковий кімнатної температури 85 р
Вершкове масло кімнатної температури 115 р
Сіль 2 г
Цукор 1 р
Борошно пшеничне 140 р
Чебрець сушений
Начинка
великий Баклажан 1 шт або 2 середніх
Цибуля ріпчаста 150 г
Часник 2 зубки
Мигдальна борошно 40 г (опціонально)
Фета 150 р
В’ялені томати 10-15 шт (за бажанням і смаком
Яйце С0 1 шт
Жовток від яйця С0 1 шт
Вершки 20-33% 150 р
Масло рослинне
Італійські трави
Томати середнього розміру 6-7 шт
Маслини (опціонально)
Чебрець
Сіль, чорний мелений перець
Пиріг Тарт з баклажанів, в’яленими томатами та сиром фета покроковий рецепт
1. Тісто: змішати сир з маслом, додати борошно, сіль, цукор, чебрець, перемішати до об’єднання, не додавати борошно, тісто не щільне. Обернути плівкою, в холодильник мінімум на 60 хвилин. Дістати, дуже швидко розкачати на присипаної борошном поверхні, викласти у форму, прибрати в холодильник. Начинка: духовку розігріти до 200С.
2. Зробити на баклажані поздовжні надрізи, запекти до м’якості. Прибрати під плівку або в пакет, очистити. Цибулю порізати кубиками, часник розчавити ножем, порубати, обсмажити на середньому вогні до м’якості. Баклажани і цибулю пробити блендером. Духовку розігріти до 180С. Наколоти основу для тарта виделкою, випекти 20 хвилин до світло-золотистого цвета.
3. Фету порізати кубиком 1*1 см, в’ялені томати невеликими шматочками. Змішати масу з баклажанів, цибулі і часнику з мигдальною борошном, фетою, в’яленими томатами, яйцем, жовтком, вершками. Приправити перцем, сіллю, травами. Викласти в основу. Томати порізати тонкими (8 мм) кругами.
4. Розкласти поверх мусу (краще трохи внахлест, у мене не вистачило🙈). Посолити, поперчити, збризнути маслом, присипати листочками чебрецю. За бажанням додати маслини. Випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору і стабільності начинки. Подавати охолодженим. Під біле. Приємного!