Як зробити смачний Пиріг тарт з франжипаном і грушами рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Для тесту:
175 г борошна
75 г білого цукру
40 г мигдальної муки
100 г вершкового масла кімнатної температури
1 яйце
¼ ч. л. Солі
Для груш:
3-4 груші, не дуже стиглі
700 мл води
200 р цукру
½ стручка ванілі, розрізати
Для франжіпана:
100 г вершкового масла кімнатної температури
100 г дрібного цукру
100 г мигдальної муки
2 яйця
Щіпка солі
Кілька крапель рому 🥃, за бажанням
Додатково:
Вершкове масло для змащування
Борошно
75 г абрикосового джему🍑
20 г мигдальної стружки, підсмаженої
Пиріг тарт з франжипаном і грушами покроковий рецепт
1. Цей класичний французький грушевий пиріг містить не тільки грушу-пашот, але і кремовий шар мигдалевого франжіпана і хрустке мигдальне пісочне тісто. Можливо, ви бачили тарт бурдалу у французькій кондитерській, але тепер ви зможете спекти його самостійно. Викладіть всі інгредієнти для тіста в миску і тісто. Не місіть занадто довго. Сформуйте з тіста кулю, обернути плівкою і дайте постояти в холодильнику не менше 1 часа.
2. Груші очистити, розрізати навпіл і видалити серцевину. Доведіть воду з цукром і розрізаний стручок ванілі до кипіння. Дайте всьому закипіти, а потім додайте груші. Доведіть до кипіння і готуйте на слабкому вогні 10-15 хвилин. Вийміть груші з рідини, дайте їм стекти і охолонути. Розігрійте духовку до 180 ° C і змастіть форму, діаметром близько 25 сантиметрів, вершковим маслом.
3. Крем: додайте масло, цукор, мигдалеву борошно, яйця, сіль і, можливо, трохи рому в миску і перемішайте до однорідної маси. Швидко замісіть тісто і розкачайте його на злегка присипаної борошном робочій поверхні до товщини від 3 до 4 міліметрів. Вирівняйте форму тестом і акуратно обріжте краю. Розподіліть крем поверх теста.
4. груші Наріжте поперечними скибочками і викладіть їх на крем. Випікайте пиріг 40-50 хвилин, поки він не стане золотисто-коричневим. Підігрійте абрикосовий джем в каструлі і змастіть їм тарт. Нарешті, посипте зверху мигдальними хлопьями.