Як смачно зробити Пиріг тарт з малиною, франжипаном і мигдальним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Франжипан – гарне французьке назва для кремоподібної мигдальної маси. Вона відмінно поєднується з пісочним тістом, фруктами і ягодами. Сьогодні я буду готувати тарт з франжипаном і малиною. Давайте починати.
Інгредієнти
Тісто
• Вершкове масло-75 г
• Цукрова пудра-70 г
• Яєчні жовтки-3 шт.
• Пшеничне борошно 160 г
• Какао 20 р
Франжипан
• Вершкове масло 65 р
• Цукрова пудра 135 р
• Мигдальна борошно 135 р
• Яйця 2 шт.
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• Ром 15 р
• Малина 150 г
Пиріг тарт з малиною, франжипаном і мигдальним кремом покроковий рецепт
1. Тісто.
М’яке вершкове масло перемішую з цукровою пудрою. Додаю жовтки і перемішую. Сюди ж просіюю борошно з какао і знову перемішуємо до однорідності. Загортаю тісто у харчову плівку і прибираю в холодильник на 1-2 часа.
М’яке вершкове масло перемішую з цукровою пудрою. Додаю жовтки і перемішую. Сюди ж просіюю борошно з какао і знову перемішуємо до однорідності. Загортаю тісто у харчову плівку і прибираю в холодильник на 1-2 часа.
2. Франжипан.
М’яке вершкове масло перемішую з цукровою пудрою. Додаю яйця і перемішуємо до однорідності. Потім додаю мигдалеву борошно, ром, ванільний екстракт і знову перемішую. Перекладаю масу в кондитерський мішок і прибираю в холодильник на 30-40 минут.
М’яке вершкове масло перемішую з цукровою пудрою. Додаю яйця і перемішуємо до однорідності. Потім додаю мигдалеву борошно, ром, ванільний екстракт і знову перемішую. Перекладаю масу в кондитерський мішок і прибираю в холодильник на 30-40 минут.
3. Збірка.
Охолоджене тісто кладу на папір для випічки і трохи присипаючи борошном. Накриваю ще одним аркушем паперу і розкачую тісто в пласт товщиною 3-4 мм. Перекладаю його у форму (я взяв форму діаметром 24 см), притискаю до країв, а зайве тісто зрізаю. Наповнюю форму охолодженим кремом і рівномірно распределяю.
Охолоджене тісто кладу на папір для випічки і трохи присипаючи борошном. Накриваю ще одним аркушем паперу і розкачую тісто в пласт товщиною 3-4 мм. Перекладаю його у форму (я взяв форму діаметром 24 см), притискаю до країв, а зайве тісто зрізаю. Наповнюю форму охолодженим кремом і рівномірно распределяю.
4. Зверху викладаю малину і відправляю випікатися на 35-40 хвилин при 180°С. Після випікання даю тарту повністю охолонути на решітці. Потім витягаю з форми і посипаю цукровою пудрой.
5. Тарт виходить просто ідеальним – хрустке тісто, шар мигдалевого франжіпана і ягідна кислинка. Він не тільки красивий, але і чудовий на вкус.