Пиріг з кабачків на кефірі на сковороді

Привіт всім, дорогі мої передплатники та гості мого каналу! Сьогодні пропоную Вам приготувати смачний пиріг з кабачками без духовки. Як зробити Пиріг з кабачків на кефірі на сковороді рецепт простий.

Інгредієнти

Кабачок середній – 1 штука
Яйце – 1 штука
Сіль – 1 чайна ложка
Кефір – 250 мл
Борошно – 180 грам
Сода – 1/2 чайної ложки
Паприка, каррі, часник, базилік, перець –за бажанням
Рослинне масло – для смаження

Пиріг з кабачків на кефірі на сковороді покроковий рецепт

1. Для початку приготуємо тісто. У глибоку чашу виливаємо 250 мл кефіру, Додаємо ½ чайної ложки соди і все перемішуємо. Кефір повинен вступити в реакцію з содою і збільшитися в об’ємі. Розбиваємо 1 яйце. Додаємо 1 чайну ложку солі, трохи паприки, каррі, у мене ще є гранульований часник, теж його додам. Все добре перемішуємо вінчиком. У цей пиріг можна додавати будь-які спеції, які Вам подобаються. Тепер просіваємо 180 грам муки.

2. І ще раз все добре перемішуємо. Тісто повинне вийти консистенції, як на звичайні оладки. Тепер підготуємо кабачок. Спочатку його потрібно очистити від шкірки. Потім розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо м’яку серцевиною, вона нам більше не знадобиться. Для цього пирога можна також брати кабачок-переросток. Досить буде половини кабачка. Нарізаємо кабачок півкільцями товщиною трохи більше 1 див. Тепер розігріваємо на сковороді рослинне масло. Обов’язково промасливайте боки сковорідки. Викладаємо півкільця кабачка і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Поки кабачки обсмажуються, їх можна посипати спеціями. Я вирішила використовувати мелений чорний перец.

3. Перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати. Знову посипаємо їх меленим чорним перцем. За бажанням, кабачки можна посолити, але тільки в самому кінці, щоб при смаженні не виділилося багато соку. Я солити не стала. Коли кабачки підсмажаться, заливаємо їх тестом. Тепер накриваємо кришкою і смажимо на самому повільному вогні приблизно 15-20 хвилин. Потім перевертаємо пиріг на тарілку, змащуємо маслом сковороду, і викладаємо пиріг дожариваться з іншого боку, приблизно на 10 минут.

4. Обов’язково накрийте його кришкою. Готовий пиріг знімаємо з вогню і перекладаємо на блюдо. Даємо йому трохи охолонути, потім нарізаємо на порційні шматочки. Також цей пиріг за бажанням можна приготувати в духовці. Подавати таку смакоту можна, як на сніданок, так і якості перекусу. Приємного апетиту!