Пиріг з капустою і яйцем в духовці з дріжджового тіста

Пиріг з капустою і яйцем в духовці з дріжджового тіста простий рецепт. Неймовірно ніжний пиріг гармошка, тісто настільки ніжне, що його можна просто ламати, а не різати 🥰 Начинку можна будь на ваш смак.

Інгредієнти

Опара:
300 мл тепле молоко
11 г дріжджі
6 ст л борошно
4 ст л цукор

Основне тісто:
2 шт яйця
1 чл сіль
130 мл рослинне масло
500 – 550 г борошно

Начинка:
1 кг капуста
4 відварних яйця
Сіль/часник/перець за смаком

1 жовток для змащування
180° 45 хвилин

Пиріг з капустою і яйцем в духовці з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Для початку робимо опару в тепле молоко додаємо 4 ст л цукру 6 ст л борошна і 11 г дріжджів, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, поки не утвориться шапочка. Далі в опару додаємо яйця, сіль і рослинне масло і виливаємо все в просіяне муку.

2. Замішуємо тісто, яке не липне до рук і прибираємо в тепле місце приблизно на годину. Начинку тушкуємо капусту на повільному вогні або в мультиварці, приблизно 40 хвилин додаємо відварені яйца.

3. Тісто ділимо на 5 частин і формуємо 5 рулетів у вигляді пирога, даємо постояти 15 хв, змащуємо жовтком і випікаємо при 180° 45 мин.

Відео рецепт 👇